Ga terug

Dorpsommetjes, met hier en daar spannende of educatieve dingen voor kinderen

Gebiedsteam Ten Boer Gebiedsteam Ten Boer  •  15-04-2021  •    3 opmerkingen  •  Winneweer  • 

beweegpad.jpg

 

Omschrijving van het idee

Naast de bestaande ommetjes is er meer mogelijk. Op de plek van de eerdere crossbaan in het bos is ook een ommetje / belevingspad te realiseren. We kunnen aansluiten op initiatieven die door Staatsbosbeheer zijn geïnitieerd. Benodigde actie: overleg met de diverse betrokken partijen en mensen om de dorpsommetjes 'plus' te ontwerpen en realiseren. 

 

Status

Idee. Deels worden de ommetjes in Winneweer al meegenomen in het themaproject Dorpsommetjes van de dorpen Ten Boer en de gemeente Groningen. De 'plus'   In de vorm van belevingselementen en dergelijke nog niet. 

De paden die in dit project naar voren komen kunnen alleen aangelegd worden in overleg met alle betrokken partijen/eigenaren/beheerders.

De paden zijn slechts suggesties, geen uitgewerkt plan van aanpak.

Als er draagvlak blijkt te zijn voor een route gaan wij met betrokkenen in nader gesprek. Indien blijkt dat er overwegende bezwaren zijn wordt het pad niet gerealiseerd.

 

Vraag aan/van de bewoners

Wie wil er meedenken met het ontwerp? Bijvoorbeeld routes en bewegwijzering van de paden. Wil je meehelpen met de uitvoering en/of onderhoud? 

 

Locatie: Rondom Winneweer

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
 • Karin van Den Berg

  Hierin wordt samen gewerkt met de boswachters en de gemeente Groningen. in mei zullen hier de eerste gesprekken over zijn

  2 stemmen  | 
  2
  0
  1 reactie (tonen) 1 reactie (verbergen)
  • Karin van Den Berg

   Ik dacht ik bericht iedereen over het bos. Ik heb vanmiddag een wandelingetje gemaakt met de mannen van staatsbosbeheer en de gemeente. Dit was vooral om deze 2 partijen aan elkaar te koppelen gezien beiden wel iets willen met een ommetje/belevingspad. Nu hebben beiden eigenlijk aangegeven wat ons betreft super dat jullie als dorp dit willen en kom maar met een voorstel. Dan gaan wij kijken of het praktisch is en of er budget is. Een pad komt er sowieso maar het zou ook tof zijn om er een paar obstakels in te doen wat het wat meer een belevingspad maakt. Ik heb hieronder een paar foto's ter inspiratie gedaan. Dus mocht je ideeën hebben laat ze horen (graag voor volgende week) Dan doe ik een voorstel aan de dorpsvereniging om volgende week samen te komen en er naar te kijken.

   Verder gaan ze ook nog bezig met het pad en de verlichting die erbij komt kijken. Of hier iets dier/milieuvriendelijks voor mogelijk is

   1 stem  | 
   1
   0
   1 reactie (tonen) 1 reactie (verbergen)
   • Karin van Den Berg

    ik heb het plan zoals destijds met de boswachterij besproken ook erbij gepakt. Nu zal er waarschijnlijk geen rondje rondom het laatste stuk bos mogelijk zijn gezien de grote hoeveelheid berenklauw die daar staat. Staatsbosbeheer wil daar graag schapen laten grazen de komende jaren omdat dat eigenlijk de enige remedie is tegen deze hoeveelheid berenklauw. Dus mocht iemand zijn schapen er willen laten grazen 🙂 zij willen wel afrasteren

    2 stemmen  | 
    2
    0
    Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd