Ga terug

Verlichting openbare tennisbanen Lewenborg

Kirstenpheifer Kirstenpheifer  •  19-08-2022  •    1 opmerking  •  Lewenborg  • 

Tennisbaan

Mijn idee is om de openbare tennisvelden bij de kluiverboom/lichtboei bespeelbaar te maken in de donkere dagen. In de zomer worden de banen met regelmaat gebruikt maar doordat er geen verlichting is kan er niet gespeeld worden in de winter. Daarom is mijn idee om verlichting te plaatsen rondom de tennisbaan zodat je er tot 22.00 uur kan tennissen. Onderaan staat een artikel met een mooi voorbeeld.

Met dit doel wil ik meer bewoners van de wijk Lewenborg in beweging krijgen en houden. Je ziet dat er in de zomer elke dag wel iemand tennissen en ik weet zeker dat er door het plaatsen van verlichting er nog meer gebruik van de tennisbanen gemaakt gaat worden. 

Doordat er meer gebruik gemaakt gaat worden van de tennisbanen zullen bewoners ook sneller contact met elkaar maken en zal de sociale cohesie binnen Lewenborg groeien. Je kan in de winter, na werktijd nog makkelijk even een potje tennis spelen en zo kan je je buurman/buurvrouw makkelijker uitdagen en tegenkomen op de tennisbaan. Uiteindelijk lijkt het mij erg leuk om eens per jaar een tennistoernooi te organiseren om te zien wie het meest geoefend heeft ;)

In samenwerking met de gemeente zal er gekeken moeten worden naar de mogelijkheden en de kosten. Het onderhoud van de banen zal hierin ook meegenomen moeten worden. Kosten €8.000/10.000

 

Slimme verlichting bij Cruyff Court in Haarlem-Oost | Straatbeeld

Locatie: twee tennisbanen

Waarom is dit idee wel of niet geselecteerd?

Helaas gaat dit idee voor dit jaar niet naar de stemronde. Het gebudgetteerde bedrag is niet aangegeven. De gemeente is wel aan het kijken of er een passende oplossing voor verlichting bij de tennisbaan en de buitenfitness is. Indieners worden hierover nog gecontacteerd.

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd