Ga terug

Openbare sportplek voor fitness en bewegen

Miranda Raatjes Miranda Raatjes  •  27-03-2021  •    4 opmerkingen  •  Herinrichting Selwerd-West  • 

Op steeds meer plekken in de stad Groningen vind je openbare sportplekken waar je kunt bewegen.  Het gaat vaak om aangelegde sportveldjes waar meerdere toestellen staan waar je oefeningen kunt doen met je eigen lichaamsgewicht. Hier is ruimte voor onder andere fitness, bootcamp en calisthenics. 

Waarom een openbare sportplek voor fitness en bewegen? Sporten is goed voor je gezondheid, humeur en persoonlijke ontwikkeling, en ik persoonlijk vind sporten ook gewoon heel erg leuk! Ik zou de bewoners van Selwerd willen stimuleren om meer te gaan bewegen, zonder direct naar een (dure) sportschool te hoeven.

Hoe zie ik dit voor me? Een bewegingsparcours voor jong en oud waar veel verschillende soorten oefeningen kunnen worden uitgevoerd. Laagdrempelig zodat iedereen die daar zin in heeft mee kan doen.  Een plek waar verschillende doelgroepen kunnen verbinden en  waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en helpen.  

Waar dan? Het sportveldje achter de Aldi, het sparrenveldje, heeft op dit moment al de bestemming "sportveld voor fitness, voetbal en volleybal", alleen het wordt weinig gebruikt. Een andere mogelijke locatie zou een deel van het veldje aan de Esdoornlaan kunnen zijn, of in de buurt van de Dragant en het wijkrestaurant. 

Hoe zou het er uit kunnen gaan zien? Om te kijken welke sportveldjes er in Groningen allemaal zijn heb ik een rondje outdoor Fitness gedaan. Een aantal voorbeelden: - Sportplek Molukkenplantsoen (zie foto) - Sportplek bij het Helperpark (een Nordwell outdoor fitness)  - Sportplek Stadsparkbootcamp

Ik hoop dat ik jullie enthousiast geworden zijn van dit idee, mocht je nog vragen hebben of aanvullingen? Laat het vooral weten :)

Een hele sportieve groet,

Miranda Raatjes

 

 

 

Documenten (1)


Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd