Stem van Groningen

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met destemvan@groningen.nl. Wij helpen je graag! 

Waarom start de gemeente dit digitale Groene Parel traject? 

De gemeente wil graag van de inwoners horen wat hun ideeën en wensen zijn voor hun woon- werk- en leefomgeving. De geplande tafelgesprekken (april-mei) konden niet doorgaan. We maken gebruik van de digitale mogelijkheden die er zijn, om de inwoners de mogelijkheid te bieden nog in 2020 hun ideeën met ons te delen. 

Wat zijn de voorwaarden waaraan een idee moet voldoen?

Het idee moet voldoen aan wettelijke en financiële kaders en passen binnen het beleid van de gemeente. U mag zelf kiezen hoe groot of klein uw idee is. Ideeën die meer kosten dan €35.000,-  beoordelen we ook en als het uitvoerbaar is nemen we die mee in de gebiedsagenda. Hierover gaan wij in gesprek met de indiener van het idee. 

Kan ik mijn idee ook anders indienen dan via de website? 

Wij adviseren eerst in uw eigen omgeving hulp te vragen. Mocht dit niet lukken dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 050 of via e-mail naar groeneparel@groningen.nl

Hoe neem ik contact op met een indiener van een idee?

U kunt een e-mail sturen naar groeneparel@groningen.nl. Wij brengen u dan in contact met elkaar. 

Kan ik mijn idee tussentijds wijzigen?

Ja, tot het moment dat de periode van het indienen van ideeën sluit (27 september). 

Hoeveel ideeën mag ik aanleveren?

Zoveel u wilt. Er is geen limiet aan het aantal ideeën dat u aan kunt leveren. 

Krijg ik een toelichting waarom mijn idee niet haalbaar is? 

Ja, hierover krijgt u een e-mail. De uitleg zal ook bij het idee verschijnen. 

Is er een manier om inspiratie op te doen?

Zie hiervoor de filmpjes op de website of kijk naar voorbeelden uit de Oosterparkwijk, die op dit platform staan. U kunt ook kijken op de website Wijkkompas, hier wordt informatie gegeven over hoe inwoners uit het gebied denken over verschillende thema's. 

Ik heb wel een idee, maar ik weet niet wat de kosten daarvan zijn. Hoe gaat dat dan in z'n werk? 

Het is belangrijk om je vooraf zoveel mogelijk te verdiepen in wat iets kost. Dit is onderdeel van de haalbaarheid van een idee. 

Wie mogen stemmen? 

Alle inwoners van het gebied mogen stemmen. 

Kan je per emailadres 1 stem uitbrengen?

Ja. 

Kunnen andere gebruikers mijn gegevens zien? 

Nee. 

 

Over de Stem van Groningen

Waarom moet ik een account aanmaken voor deze website?

Door het aanmaken van een account krijgt elke inwoner een eigen stem op de website. Alleen met een account kun je ideeën en initiatieven inbrengen, stemmen en reageren op ideeën. Ook kunnen we via jouw account gemakkelijk in contact komen, wanneer we aanvullende vragen hebben over jouw idee of initiatief.

Ik heb geen bevestigingsmail gekregen, wat nu? 

Je kunt hier opnieuw een bevestigingsmail aanvragen. Vergeet ook niet in je spambox te kijken. Zit de mail wel in je ongewenste email (spam) maar werkt de link niet? Het kan zijn dat je dan de mail naar 'postvak in' moet verplaatsen, dan werkt de link als het goed is wel. Lukt het nog steeds niet? Mail dan naar destemvan@groningen.nl, dan proberen we je zo snel mogelijk te helpen.   

Hoe gaan jullie om met de gegevens die ik achterlaat?

We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en vragen je niet om meer gegevens achter te laten dan strikt noodzakelijk. Meer informatie vind je in onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring.  

Wat kan ik allemaal met mijn account?

Met een account kun je het gesprek aan gaan met andere inwoners, meedoen aan peilingen, betrokken worden bij nieuwe wetgeving en je eigen ideeën toevoegen of reageren op ideeën van andere inwoners. 

Ik wil een idee ondersteunen, maar ik krijg een foutmelding. Wat nu?

Stuur dan een mailtje naar destemvan@groningen.nl. Probeer zo precies mogelijk te omschrijven wat je probleem is, wat voor apparaat je gebruikt (een tablet, een mobiel of pc) en wat voor browser je gebruikt.