Stem van Groningen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Oosterparkwijk altijd een goed idee. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan je vraag naar cooperatieve.wijkraad@groningen.nl. We gaan graag met je in gesprek!

Veelgestelde vragen over Oosterparkwijk altijd een goed idee

Wat is Oosterparkwijk altijd een goed idee?

Oosterparkwijk altijd een goed idee is een nieuwe manier van samen beslissingen maken in de wijk. Wijkbewoners kunnen ideeën op deze website plaatsen, steun verzamelen voor hun idee en samen bepalen welke ideeën ook echt uitgevoerd gaan worden in de wijk. Op dit plaatje leggen we Oosterparkwijk altijd een goed idee verder uit:

Hoe lang duurt Oosterparkwijk altijd een goed idee?

Oosterparkwijk altijd een goed idee is opgedeeld in 4 fases: Op de afbeelding hierboven zie je hoelang elke fase duurt.

Wanneer wordt bekend wat er met de ideeën gebeurt?

Eerst worden alle ideeën verzameld en gecheckt door de Coöperatieve Wijkraad. Tijdens het checken kan de Coöperatieve Wijkraad erachter komen dat een idee helaas niet haalbaar is. We maken een lijst met ideeën die niet haalbaar zijn en leggen op deze website uit waarom we dit denken.

De stemronde eindigt op 2 december, dan maken we de uitslag bekend. Daarna bespreken we met de indieners hoe we deze ideeën gaan uitvoeren. Natuurlijk houden we jullie zo goed mogelijk op de hoogte.

Veelgestelde vragen over deze website

Waarom moet ik een account aanmaken voor deze website?

Door het aanmaken van een account krijgt elke wijkbewoner een eigen stem op de website. Alleen met een account kun je ideeën inbrengen, stemmen en reageren op ideeën. Ook kunnen we via jouw account gemakkelijk in contact komen, wanneer we aanvullende vragen hebben over jouw idee.

Hoe gaan jullie om met de gegevens die ik achterlaat?

We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en vragen je niet om meer gegevens achter te laten dan strikt noodzakelijk. Meer informatie vind je in onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring.  

Wat kan ik allemaal met mijn account?

Met een account kun je zelf ideeën toevoegen en reageren op andere wijkbewoners met ideeën. Je kunt bijvoorbeeld een tip geven aan iemand anders of een vraag stellen over een idee. Nadat alle ideeën zijn ingezameld en gecheckt, kun je met hetzelfde account ook jouw stem uitbrengen op ideeën in de wijk. Dit doe je door een winkelmandje te vullen met ideeën totdat het bedrag dat je hebt gekregen opgemaakt is.

 

Ik wil een idee aanmaken, maar ik krijg een foutmelding. Wat nu?

Het kan zijn dat je een veld nog niet volledig hebt ingevuld. Scroll nog eens door de pagina en kijk waar je nog lege velden hebt staan. Kom je er niet uit? Stuur dan een mailtje naar cooperatieve.wijkraad@groningen.nl of kom langs bij de entree van het WIJ-team aan de Heesterpoort 1. Wij helpen je graag!

 

Veelgestelde vragen over meedoen zonder account

Ik wil liever geen account aanmaken. Kan ik ook op een andere manier ideeën inbrengen?

Dat kan! Wanneer je liever zonder account een idee deelt met de wijk, dan nodigen we je van harte uit bij de entree van het WIJ-team. Wij zorgen ervoor dat we namens jou een idee op de website plaatsen.

Hoe kan ik stemmen zonder account?

Je kunt stemmen zonder account door langs te gaan bij het WIJ-team tussen 18 november en 1 december 2019.