Ideeën voor Zaken voor het hele gebied

Multifunctioneel centrum Ten Boer

05-10-2022  •  1 reactie  •  N  •  Zaken voor het hele gebied

Een centum, waar alles te vinden is.

Van een uitgebreid aanbod groepslessen, ruime openingstijden, personal training, voedingsadvies, fysiotherapie, nagelstudio, kinderopvang, kapper, verschillende therapien, workshops enzovoort.

Echt een centrum van jong tot oud, wel geld geen geld. Iedereen is hier welkom.

Graag reactie of hier vraag naar is naast de enquete die al eens op Facebook heeft gestaan. :)

Loket Parkeren terug naar vm. gemeentehuis Ten Boer

29-08-2022  •  1 reactie  •  Karvink  •  Zaken voor het hele gebied

Om de -gehandicapte-  inwoners van wijkgebied Ten Boer ook ten dienste te zijn voor het verlengen/aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart een dringend verzoek tot (her)opening van het parkeerloket op deze -toegankelijke- locatie.  

Ommetjes Ten Boer e.o.

29-09-2022  •  Geen reacties  •  Klaas Dijkhuizen  •  Zaken voor het hele gebied

Ondergetekende heeft al in december 2021 een aantal ideeën bij de gemeente Groningen ingediend. Vanwege drukke werkzaamheden is een afspraak hierover doorgeschoven naar "Landschapsbeheer Groningen" naar begin september. Alle ideeën in het kort besproken en een stappenplan door Landschapsbeheer voorgesteld.

Dat stappenplan stelde voor om dit onderwerp tevens bij Dorpsbelangen aan te kaarten ('De stem van Ten Boer / Groningen') was mij / ons niet bekend. Tevens een voorstel om dit vervolgens gezamenlijk te bespreken. Natuurlijk lijkt het dan logisch om "De stem van Ten Boer" gelijktijdig hierbij aanwezig te laten zijn en ook uit te nodigen.

Gisteren is Dorpsbelangen Ten Boer met mijn ideeën ingelicht. 

Voetpaden vol Verhalen

10-05-2022  •  Geen reacties  •  Voetpaden vol Verhalen  •  Zaken voor het hele gebied

Oude verhalen via nieuwe wegen

In de voormalige gemeente Ten Boer willen we graag in samenwerking met bewoners nieuwe wandelroutes ontwikkelen. We verzamelen daarom verhalen van bewoners. Deze worden op feiten gecheckt door de historische verenigingen. Vervolgens maken we borden met persoonlijke verhalen, de fotoclub maakt foto's en de borden worden geillustreerd. In het Forum komen presentaties van het project in samenwerking met het Museum aan de Aa. 

We werken samen met vele partijen en willen ook, waar mogelijk, graag aansluiten bij andere initiatieven op het gebied van cultuurhistorie, wandelen en verhalen van bewoners. We besteden speciaal aandacht aan het ontsluiten van gebied waar mensen eerst niet konden wandelen en willen graag meer onverharde wandelpaden, die in ons gebied niet veel voorkomen.

Afgelope jaar hebben we via vier Verhalencafés oude verhalen verzameld in Ten Post, Garmerwolde en Ten Boer.

Samenwerkingspartners zijn het Museum aan de Aa/Noordelijk Scheepvaartmuseum; Wij Groningen; Woldwijk; wandelgids Simon Wijma; Historische Verenigingen Ten Boer/ Ten Post/Garmerwolde; fotoclub Objectief; Kunst en Ambacht Ten Boer; Cultuurcoach Ten Boer Peter Tol (coordinator). En u?

Projectcoordinatie: Marjan Borgers en Simon Wijma. We zijn te bereiken via voetpadenvolverhalen@gmail.com en de Facebookpagina Voetpaden vol Verhalen

Reflectoren en/of kattenogen

24-11-2023  •  7 reacties  •  Nikki Meijerink  •  Zaken voor het hele gebied

Beste iedereen, 

In juli j.l. ben ik verhuisd van Groningen naar Ten Boer. Ik kom nog wel vaak in Groningen. Ik ga dan bijna altijd met mijn e-bike. Alleen bij heel slecht weer ga ik met de bus. Een auto heb ik niet en dat is maar goed ook want ik heb geen rijbewijs :-)  

Nu heb ik de laatste weken een aantal keren in het donker gefietst, zowel via de Rijksweg als via de Stadsweg. Beide wegen vind ik zeer onaangenaam om te fietsen in het donker. Bij een hele heldere lucht valt het nog enigszins mee maar bij dichte bewolking zie ik bijzonder weinig. Lantarenpalen langs deze wegen lijken mij heel overdreven en onwenselijk maar het lijkt mij een goed idee om het zicht te verbeteren door middel van reflectoren en/of kattenogen op het fietspad. In het midden of aan de zijkanten van de beide fietspaden al naar gelang het beste resultaat. Ik heb dit idee al voorgelegd aan de Gemeente Groningen en die staan er wel voor open maar voor mij alleen gaan ze dat natuurlijk niet doen dus mijn vraag is: Zijn er meer mensen die problemen hebben met deze fietspaden en die het een goed idee vind om ze wat beter te verlichten?