Ga terug

Straatvoetbal court (kunststofgras veld) Hoogkerk

Tim Mulder Tim Mulder  •  26-08-2022  •  1 reactie  •  Wijk top-3  • 

Schermafbeelding 2022-07-19 om 11.59.42 klein.jpg

Heerlijk een potje straatvoetbal! Dichtbij huis, met je team, met familie of vrienden uit de buurt; het lijkt ons een uitstekend idee. Hoogkerk mist een mooie en veilige ontmoetingsplek voor jong en oud waar je een goede pot straatvoetbal kan spelen. Wij pleiten daarom voor een professioneel openbaar sportveld in Hoogkerk. Naast de vrije besteding van het veld zouden we als Reach Community graag sport-clinics organiseren voor de jongeren uit Hoogkerk e.o.

Wat is er nodig: een centrale locatie en co-financiering. Er zijn meerdere opties in Hoogkerk die het nader uitzoeken waard zijn. Bij het mogelijke vervolgstadium zullen we deze opties gezamenlijk verkennen op hun uitvoerbaarheid (het veld is zo'n 42 bij 28 meter). Voor de financiering dragen we als Reach Community in Hoogkerk graag bij. Maar voor de realisatie zullen we (en willen we graag) met meer belangstellenden samenwerken. Lijkt dit idee jou wat? Breng dan vooral je stem uit! Hartelijk dank!

Reach Community is een wijkcommunity in Hoogkerk. We zien een groeiende nood in gezinnen, armoede. eenzaamheid, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Reach Community wil hierin als familie in de wijk bijdragen aan verandering. We doen dit doormiddel van verschillende opbouwende activiteiten op het gebied van geloof, ontmoeting en de missie om uit te reiken naar praktische nood oms ons heen. Reach Community is gestart (2021) en wordt gedreven door het voorbeeld van Jezus oprechte aandacht, liefde en hulp aan mensen.

Locatie: Wat is de beste locatie? Dat is een uitdaging rekening houdend met de grond (beschermd of niet), bereikbaarheid en zichtbaarheid in de wijk. In omgeving van de Ruskenveense plas zou ideaal zijn. Een andere overweging is rondom het spoor.

Idee ingediend door: Reach Community Hoogkerk

Wat is de beoordeling van dit idee?

In dit idee zien we dat er ook de wens is om dit op te pakken met meerdere partijen. De kosten voor dit idee worden geschat op €120.000-€150.000, op basis van de Cruyff Court. Reach Community wil zo'n 25.000-50.000€ inzamelen door 1) Donateurs vragen om een bijdrage én 2) lokale ondernemers te vragen een bijdrage te geven. De Cruijff Stichting is bereid de kosten van het kunstgras te dekken. De overige kosten en het onderhoud zouden dan vanuit andere bronnen (€75.000- €105.000) moeten komen. Bijvoorbeeld vanuit de gemeente.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • Gerko

  Prachtig plan, mooie basis voor veel leuke contacten met jongeren in Hoogkerk

  2 duimpjes  | 
  2
  0
  Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd