Ideeën voor Sport en bewegen

Dit project heeft een bedrag van €94.615

Van de ijsbaan in Hoogkerk een multifunctioneel terrein maken voor alle inwoners

13-06-2023  •  2 reacties  •  Martin Appeldooren  •  Sport en bewegen

De IJsvereniging Hoogkerk wil van haar schaatsbaan een multifunctioneel terrein maken, zodat deze het hele jaar door gebruikt kan worden. Denk hierbij aan een skeelerbaan, een evenemententerrein, een ontmoetingsplek voor de jeugd met speeltoestellen en een jeu de boules baan. Ook willen ze het terrein vergroenen met bomen en een plantsoen. 

Beste Hoogkerkers,

Wij zijn zeer enthousiaist om op deze centrale plek in Hoogkerk een multifunctioneel terrein te ontwikkelen voor alle Hoogkerkers. Van jong tot oud. En onze krachten te bundelen met de gevestigde instanties, zoals de Vensterschool, Sporthal, Dorpshuis, Gemeenteloket, HFC '15, KV Hoogkerk, De Wingerd school, Wij Hoogkerk  SKSG opvang en de Ploeg school.

Wij zouden graag op deze plek een ijsbaan creëren voor de winterperiode en de rest van het jaar als skeelerbaan. En in het midden van deze baan een groot terrein voor feesten en evenementen en allerlei markten. Met daar omheen veel groen, zodat je een park gevoel krijgt waar je lekker onder de bomen en verlichting onder kan relaxen.

En we willen graag een stuk van het terrein gaan aanleggen met Speeltoestellen, Basketbalpaal en Pana Kooi voor de jeugd en voor de oudere inwoners van Hoogkerk een Jeu de boules baan.

Het plan gaan we gefasseerd aanleggen en wordt dus een meerjaren plan en wij hopen er ook nog een duurzaam gebouw te kunnen realiseren voor alle partijen die gebruik gaan maken van het multifunctioneel terrein.

Groet Martin Appeldooren

€69.000

Kids United, diversiteit en inclusie! Inrichting van het te bouwen clubhuis!

18-06-2023  •  Geen reacties  •  Naomi Slagter  •  Sport en bewegen

Het inrichten van het mooiste clubhuis van Groningen! Kids United maakt het verschil voor kinderen met een kans en uitdaging, die vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking niet mee kunnen doen met veel sporten. Los van het plezier dat zij beleven aan alles wat bij het voetbal komt kijken, is het een belangrijke ontmoetingsplek geworden voor kinderen en ouders. Vanwege het 20 jarige bestaan krijgen wij een nieuw clubhuis. Dat moet worden ingericht. Denk aan rolstoeltoegang, invalidentoiletten, stoelen, zitzakken, een spelcomputer, keukengerei... Ook is het belangrijk dat er een voorraad is van sportoutfits en sportattributen.

 Kids United maakt al 20 jaar het verschil, binnen en buiten de wijk, voor kinderen met een kans en uitdaging. Zij kunnen vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking niet mee doen met alle sporten die de gemeente Groningen/Hoogkerk aanbiedt voor kinderen zonder deze beperking. Gedragen door vrijwilligers is het een fundament onder een divers en inclusief Groningen en draagt het direct bij aan de gezondheid, plezier en ontwikkeling van een (kwetsbare) groep. Los van het plezier dat de kinderen beleven aan alles wat bij het voetbal komt kijken, is het een ontmoetingsplek geworden voor ouders die ook tegen grote uitdagingen aanlopen.

Vanwege het 20 jarige bestaan krijgt Kids United eindelijk een nieuw clubhuis, maar het clubhuis moet daarna nog worden ingericht. Denk hierbij aan toegang voor rolstoelen, invalidentoiletten, goede stoelen, zitzakken, meubels, een spelcomputer, tv schermen en andere zaken waardoor de leden van Kids Unitedeen plek hebben om samen te komen voor activiteiten en met, en van elkaar, te leren.  Ook is het belangrijk dat er een bestaande voorraad is van voetbalschoenen, sportoutfits (bijv. een zomertenue van de kids United sportkleding) en sportattributen.

Omdat het een clubhuis gaat worden voor (met name) kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking, evenals kinderen die moeilijk kunnen leren, autisme hebben of om welke redenen dan ook niet mee kunnen komen binnen het reguliere sportaanbod moet hier bij de inrichting ook rekening mee worden gehouden. De inrichting hebben we zeer ruim genomen, niet alleen meubels en materialen maar ook denken we bij de inrichting aan de kleurstelling op de muren/vloeren/etc. Daarom hieronder onze wens en natuurlijk hopen we, dat mochten we een ronde verder komen, de gemeente kan meedenken met het maken van het leukste clubhuis aller tijden :-)

Het clubhuis zal een ontmoetingsplek worden waar kinderen en jongeren elkaar, naast het doen van sportieve activiteiten, ook kunnen ontmoeten, mee kunnen doen aan georganiseerde activiteiten maar ook een drankje kunnen doen met elkaar om anderen te leren kennen. (zie ook het beleidsplan van Kids United op hun website).

Het clubhuis omvat meerdere kleedkamers welke voorzien moeten zijn van voetbalschoenen, zomer,- en winter Kids United voetbalkleding zodat kinderen altijd de mogelijkheid hebben om te voetballen in een tenue van Kids United. De winterkleding is er al wel, zomerkleding (korte broek, shirt met korte mouwen, zomervest) nog niet. Kids United vindt het belangrijk dat het clubhuis ook een gezellige huiskamer heeft omdat we willen dat de kinderen/jongeren zich hier voelen 'als thuis'. Dit houdt in dat er enerzijds lekkere grote en stevige lounge banken/stoelen/kussens zullen zijn, met daarnaast ruimte voor een pingpongtafel, voetbaltafel, een aantal sjoelbakken en een ruimte waar, naast actief bezig zijn, ook gegamed kan worden. Een grote televisie of 2 mag dan ook niet ontbreken. Er zullen ook activiteiten avonden worden georganiseerd met bijv. een Bingo, silent Disco of het bekijken van EK/WK voetbalwedstrijden. Waarbij de 'reguliere' jeugd zich hopelijk ook welkom voelt zodat hier de verbinding ontstaat.

Tevens is er een keuken, waar met elkaar gekookt kan worden en hier zijn keukenbenodigdheden voor nodig.

 

€15.000