Ga terug

Moi eem!

De Stem van Groningen De Stem van Groningen  •  Admin  •  29-06-2023  •  8 reacties  •  Prijsvraag Zaagmuldersweg 67b  • 

Eigenaren Moi eem! met haring

 

De inzending Moi eem! van Judith en Wim.

Judith Elzer en Wim Meeuwesen aan het woord:

Wie lust er niet een lekkere verse kibbeling, een haring, of een heerlijke huisgemaakte kop warme soep op een leuke plek in de eigen wijk? Wij zien als aanvulling op de Michi-Noeki en als invulling voor de kiosk een sfeervolle plek waar je voor deze lekkernijen terecht kunt. Tegelijkertijd ontmoet je ons én je buurtgenoten voor een gezellig praatje en een luisterend oor.

De Oosterparkwiijk, één van de oudste volkswijken in Groningen, waar mensen nog voor hun huis zitten als het lekker weer is en elkaar begroeten met ‘moi’. Of je nou een geboren en getogen Stadjer bent, net je eerste huis in de buurt hebt gekocht, in de Oosterparkheem voor senioren woont of een multiculturele achtergrond hebt, Moi Eem! is er voor iedereen en iedereen is welkom! Een ontmoetingsplek waar buurtbewoners samen kunnen komen en kunnen genieten van een gebakken visje, een harinkie of een koppie soep. In een tijd waar we steeds meer te maken hebben met eenzaamheid onder zowel ouderen als jongeren, willen wij een gezellige en uitnodigende sfeer creëren waar mensen zich thuis voelen, een praatje kunnen maken met elkaar en met ons. 

Moi Eem! is een laagdrempelige zaak waar iedereen welkom is. We willen graag een zo breed mogelijk publiek aanspreken, van arm tot rijk, jong en oud, van viseters tot vegetariërs. Daarom hebben we ook een gevarieerd aanbod van lekkerbekjes, kibbeling, haring en dagverse vegetarische soepen op de kaart staan. We proberen onze zeevis en andere producten zo duurzaam en slim mogelijk in te kopen, zodat het betaalbaar blijft voor iedereen. Marktconforme prijzen, en het liefst net even daaronder. Dus van visliefhebbers tot vegetariërs, voor elk wat wils. Ook willen we met aanbiedingen werken en gezinskortingen: hoe groter je bestelling, hoe hoger de korting. 

Moi Eem! kan aanvullend zijn op de Michi-Noeki doordat we ons richten op eten, terwijl de Michi-Noeki zich vooral richt op het nuttigen van koffie en thee, krantje lezen, uitrusten, elkaar ontmoeten. Beide zaken kunnen elkaar dus juist versterken. Wat we gemeen hebben is dat we beide een laagdrempelige ontmoetingsplaats zijn voor bewoners in en om de wijk. Eerst een lekker bakje koffie in de Michi-Noeki en wat kletsen, daarna even een lekker vissie eten, allemaal in de sfeer van ontmoeting en gezelligheid. Beide gelegenheden kunnen elkaar dus aanvullen en versterken om een breed publiek aan te trekken. 

Moi Eem! is van plan om voor langere tijd in de Oosterparkwijk te blijven. We willen een vertrouwde en bekende plek worden in de wijk waar mensen graag terugkomen. Voor ons komt deze prijsvraag op het juiste moment omdat we al langere tijd plannen aan het smeden zijn over hoe we in de foodsector een leuke  onderneming kunnen opzetten. De locatie is perfect: in de wijde omgeving is geen viskraam te bekennen (de dichtstbijzijnde zijn Pasèl in Paddepoel en de viswagen aan het Sontplein) en het is een druk punt waar veel mensen op de been zijn, ook door de aanwezigheid van de Lidl en de Action. En volgens buurtbewoners die we gesproken hebben bestaat er grote behoefte aan de mogelijkheid een lekker gebakken visje te eten in de eigen wijk.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
  • Gepubliceerd op 01-02-2024

    Op 14 februari opent Moi Eem. Inwoners kunnen vanaf dan langs komen voor vis.