Ideeën

Project Street Art Zuid

Veelgestelde vragen

Huidige fase

Idee voor locatie delen

Om een idee in te dienen moet je inloggen.

Fases

Informatie

-

Hoe kunnen we Groningen-Zuid samen nog mooier maken? Met deze vraag gaan we samen met bewoners van de wijken Hoornse Meer en Corpus den Hoorn aan de slag. Via deze website kun je plekken delen. Plekken die kans maken om opgefleurd te worden door street art. ‘Meer Corpus’ is een street art project in deze twee wijken, het project kan hierna worden uitgebreid in andere wijken in Groningen Zuid.

De gemeente Groningen wil graag meer aandacht voor kunst in de openbare ruimte. Het opknappen van de straten en buurten levert een positieve bijdrage aan de beleving van het gebied en het gevoel van veiligheid en leefbaarheid. Het project Street Art Zuid volgt het goede voorbeeld van Beijum, Vinkhuizen en Paddepoel. Daar werden eerder ook al routes van openbare kunstuitingen gemaakt. Dat zorgde voor trotse buurten en een glimlach bij inwoners en bezoekers.

Samen met de bewoners
Als je een plek kent die wel wat mooier kan worden gemaakt, dan kun je dit idee aan ons doorgeven. Vanaf 13 november tot 10 december kun je plekken indienen via deze site.  Daarna volgt een periode waarbij door de gemeente de plekken worden beoordeeld op haalbaarheid. Begin februari krijg je bericht of jouw idee door is naar de volgende ronde. Een overzicht van alle locaties is dan zichtbaar op deze site en er kan dan gestemd worden op jouw favoriete locatie. In het voorjaar worden er met de hulp van ervaren en beginnende kunstenaars drie street art-locaties per wijk gerealiseerd. Deze plekken vormen samen een wandelroute door beide wijken en later wellicht ook fietsroutes langs street art door verschillende wijken in Groningen-Zuid.

Deelname kunstcommissie
Het is mogelijk om jezelf ook aan te melden voor de kunstcommissie. Samen met de andere commissieleden worden de zes gekozen locaties (drie per wijk) gekoppeld aan de kunstenaars. Belangstelling? Neem dan contact op met kitty.boon@vrijdag.nl

De aftrap van dit street art project vindt plaats tijdens het Cultuurcafé in buurtcentrum De Semmelstee op maandag 13 november. Dan wordt er in een presentatie meer informatie gegeven over het project en over hoe je actief kunt meedoen.

Datum: maandag 13 november
Aanvang: 19:30 uur 
Locatie: Buurtcentrum De Semmelstee
Adres: Semmelweisstraat 182

Idee voor locatie delen

-

Ken jij een geschikte plek in de wijk Hoornse Meer of Corpus den Hoorn voor het project Street Art Zuid? Deel de locatie dan via het online formulier op deze webpagina. Let op: onderaan dit formulier wordt er gevraagd om een foto te uploaden.

Voorwaarden
- Geef aan wie de eigenaar van de plek op de foto is;
- De plek moet duidelijk herkenbaar zijn op de foto;
- Geef aan in welke wijk de plek zich bevindt (Hoornse Meer of Corpus den Hoorn);
- Het uploaden van een afbeelding is verplicht;
- Het is een kleine tot middelgrote plek (bijvoorbeeld een elektriciteitskastje);
- Beschrijf je idee in maximaal 150 woorden.

Het is ook mogelijk om je idee in te dienen op papier. Hiervoor gebruik je het deelnameformulier op de achterkant van de flyer. Deze kun je afhalen bij de Semmelstee (Semmelweisstraat 182), WIJ Corpus (Paterswoldseweg 267) en bij de Immanuelkerk (Overwinningsplein 1). Vergeet niet om ook een foto van de plek toe te voegen! Er staat een brievenbus voor deze ideeën in de Semmelstee.


Heb je een vraag over het indienen van een idee? Mail dan naar destemvan@groningen.nl.

idee indienen

Locaties beoordelen

-

De gemeente Groningen beoordeelt de gedeelde locaties. Hiervoor wordt ook contact opgenomen met de eigenaars van deze plekken. Heb je een locatie ingediend? Dan krijg je uiterlijk op 5 februari te horen of de plek door is naar de stemronde. Na de beoordeling worden alle locaties weergegeven in een overzicht. Bij de plekken die afvallen wordt toegelicht waarom ze de stemronde niet gehaald hebben.

Stemmen op locaties

-

Je kunt vanaf nu stemmen op jouw favoriete locatie(s). De verschillende plekken kun je vinden op de kaart hieronder. Per wijk (Hoornse Meer en Corpus den Hoorn) is het mogelijk om een top drie te kiezen. De zes winnende locaties (drie per wijk) worden op donderdag 29 februari 2024 bekendgemaakt tijdens het Cultuurcafé in buurtcentrum De Semmelstee en hier online. 

Let op: stemmen is mogelijk tot en met maandag 19 februari 2024.

De uitslag

-

Op donderdag 29 februari worden de winnende locaties bekendgemaakt tijdens het Cultuurcafé in buurtcentrum De Semmelstee en hier online. Dan is ook de bekendmaking van de leden van de kunstcommissie en de namen van graffiti-kunstenaars waaruit gekozen zal worden.

In maart wijst de kunstcommissie per locatie de kunstenaars aan, in april gaan de kunstenaars de street art aanbrengen en in mei volgt de feestelijke opening van de street art-locaties.

Via deze site is het project online op de voet te volgen!

Corpus den Hoorn

Hoornse Meer

Alle ideeën op de kaart

Ideeën

Meer bollen in de wijk

Meer bollen in de wijk

05-12-2023  •  Geen reacties  •  jeanine deen  •  Hoornse Meer

Bekijk idee
De Blauwe Reiger aan de SOJ Palmelaan

Blauwe Reiger aan de SOJ Palmelaan

14-11-2023  •  Geen reacties  •  Elly Hohé  •  Hoornse Meer

Bekijk idee
PXL_20231125_095447085_exported_1701014814876.jpg

Pilaren van het viaduct Van Idekkingeweg

22-11-2023  •  Geen reacties  •  Hilbert Schraal  •  Corpus den Hoorn

Bekijk idee
Meer groen, minder snelheid

Meer groen, minder snelheid

26-11-2023  •  Geen reacties  •  Erikk  •  Hoornse Meer

Bekijk idee
Hoek F. Leggerstraat/SOJ Palmelaan

Hoek F. Leggerstraat/SOJ Palmelaan

14-11-2023  •  Geen reacties  •  Elly Hohé  •  Hoornse Meer

Bekijk idee
PXL_20231122_112937720_exported_1700662102705.jpg

Kastje en grafitti hoek Canadalaan/Bezettingslaan

22-11-2023  •  Geen reacties  •  Hilbert Schraal  •  Corpus den Hoorn

Bekijk idee