Ga terug

Initiatiefgroep Leefomgeving Thesinge: samen voor het behoud van ons landschap

Gebiedsteam Ten Boer Gebiedsteam Ten Boer  •  23-06-2021  •  2 reacties  •  Thesinge  • 

Leefomgeving Thesinge

Projectomschrijving: Initiatiefgroep Leefomgeving Thesinge: samen voor het behoud van ons landschap met oog voor maatschappelijke opgaves. 

In een notendop zien we onze missie als volgt: Wij zetten ons in voor milieu- en klimaatvriendelijke ontwikkelingen in en rond Thesinge, waarbij het behoud en de bevordering van het natuurlijke en agrarische landschap centraal staan.

Op dit moment richten wij ons concreet op de energietransitie en haar consequenties voor de ruimtelijke ordening in en om ons dorp. Wij brengen diverse inspraakreacties uit en benutten onze contacten met het gemeentelijk apparaat om het concept-beleidskader zonneparken te beïnvloeden. Ons uitgangspunt daarbij is dat uitgegaan dient te worden van de energiebehoefte van het dorp en dat de potentiële aantasting van het open landschap door zonneparken beperkt dient te blijven. Ook andere maatschappelijke opgaves kunnen onze aandacht vragen zoals de mogelijke komst van windturbines en de woningbouwambitie van de gemeente Groningen.

Om ons nog beter en met meer gezag voor het dorp in te kunnen zetten, vragen we ondersteuning voor de financiering van twee belangrijke plannen:

 • We willen graag een rechtspersoon worden, denk bijvoorbeeld aan een stichting, om zo onze zichtbaarheid en vooral ons gezag te vergroten.
 • We willen graag beschikken over een eigen, goed vormgegeven website, waarmee we de bewoners snel op de hoogte kunnen brengen van onze activiteiten en van voor het dorp belangrijke ontwikkelingen. Tevens kan deze website dienen als platform om ideeën uit te wisselen.

Status: Wens voorgelegd aan het gebiedsteam Ten Boer

Vraag aan / van het dorp: We hopen op uw steun, nu en in de toekomst! Geef uw stem voor het behoud van de mooie leefomgeving Thesinge. Heeft u nog aanvullingen en of suggesties?

 

 

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • BiodiversGroen

  Beste mevrouw, meneer,
  Zojuist jullie doelstelling gelezen. Wij ban GROEN Garmerwolde vinden dat onze milieu-organisatie te zwak staat tegenover publieke instellingen om onze plannen te presenteren. Ons idee is dat wij samen opgaan in één milieu-organisatie met één website en één rechtspersoon. Dit gaat versnippering tegen en kunnen zo onze krachten verdelen en éénduidig zijn naar onze achterban. Laten we binnenkort contact opnemen.

  2 duimpjes  | 
  2
  0
  1 reactie (tonen) 1 reactie (verbergen)
  • Gebiedsteam Ten Boer

   Goede middag, dank voor jullie reactie. Ik heb Cees van de initiatiefgroep even een mailtje gestuurd dat jullie graag in contact willen komen. Groet, Baukje

   Geen duimpje  | 
   0
   0
   Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd