Ga terug

bloemen, planten of heggen aanbrengen

KlaasJanDijkema KlaasJanDijkema  •  05-07-2021  •    1 opmerking  •  Wittewierum  • 

Wij hebben met het team van de gemeente voor verbeteringen en ideeen al veel zaken besproken, maar tot mijn stomme verbazing heb ik steeds iets over het hoofd gezien en vergeten in te brengen. En het is verbazend eenvoudig en doetreffend! 

Langs de Woldjerweg in Wittewierum loopt een fietspad, te beginnen bij de kruising met de Bloemhofweg en eindigend bij de kruising bij de Kollerijweg. Totaal een paar honderd meter. De scheiding tussen het fitespad en de rijbaan is een ongeveer 1 meter breed perkje, dat aan weerzijden wordt omzoomd door zgn. betonbanden. De oppervlakte van het perkje is sinds jaar en dag bedekt met wild gras en  onkruid. Ooit heeft de wegbeheerder er een heester ingeplant, maar dat was blijkbaar geen succes want  die was al snel verdwenen. Daarna is er nooit iets meer mee gebeurd. Nu het verbazend eenvoudig idee:

Wat zou het dorpsaanzicht een stuk verbeterd worden als er in het perkje weer (bij voorkeur) kleurrijke beplanting wordt aangebracht. Bloemen zou prachtig zijn, maar waarschijnlijk is een lage heg (rozebottels o.id. ) efficienter. Merkwaardig dat we dit niet eerder hebben ingebracht. Het lijkt mij eenvoudig uitvoerbaar!!!

In afwachting van een reactie, met vriendelijke groet,

Klaas Jan  en Attie Dijkema, Kloosterlaan 5 Wittewierum

Locatie: Staat nauwkeurig omschreven in het voorstel


Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd