Wij hebben met het team van de gemeente voor verbeteringen en ideeen al veel zaken besproken, maar tot mijn stomme verbazing heb ik steeds iets over het hoofd gezien en vergeten in te brengen. En het is verbazend eenvoudig en doetreffend!
Langs de Woldjerweg in Wittewierum loopt een fietspad, te beginnen bij de kruising met de Bloemhofweg en eindigend bij de kruising bij de Kollerijweg. Totaal een paar honderd meter. De scheiding tussen het fitespad en de rijbaan is een ongeveer 1 meter breed perkje, dat aan weerzijden wordt omzoomd door zgn. betonbanden. De oppervlakte van het perkje is sinds jaar en dag bedekt met wild gras en onkruid. Ooit heeft de wegbeheerder er een heester ingeplant, maar dat was blijkbaar geen succes want die was al snel verdwenen. Daarna is er nooit iets meer mee gebeurd. Nu het verbazend eenvoudig idee:
Wat zou het dorpsaanzicht een stuk verbeterd worden als er in het perkje weer (bij voorkeur) kleurrijke beplanting wordt aangebracht. Bloemen zou prachtig zijn, maar waarschijnlijk is een lage heg (rozebottels o.id. ) efficienter. Merkwaardig dat we dit niet eerder hebben ingebracht. Het lijkt mij eenvoudig uitvoerbaar!!!
In afwachting van een reactie, met vriendelijke groet,
Klaas Jan en Attie Dijkema, Kloosterlaan 5 Wittewierum
Locatie: Staat nauwkeurig omschreven in het voorstel
De gemeente is inmiddels aan het uitzoeken en in overleg met Provincie welke beplanting hier het meest recht doet aan het doel om de woongemeenschap 'Wittewierum' meer tot zijn recht te laten komen. Een meidoorn haag lijkt passend voor deze plek. Dit is passend bij de kerk, het landhuis en op de wierde van Wittewierum. De gemeente (verkeer/stedenbouw/beheer) is in overleg met de Provincie naar naar mogelijkheden. Uiteraard vinden wij het belangrijk dat er draagvlak is voor het idee en de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Daarom zijn reacties meer dan welkom. We zitten nog vooral in de 'verkenningsfase' dus er is nog geen besluit. Joya Eckhardt (Gebiedsteam/projectsecretaris)
Bewonersavond 9/2/22 - Als er vanwege kabels en leidingen rozenbottels geplaatst kunnen worden, dan gaat dit gebeuren. De bewoners nemen het snoeien één keer per 2 jaar op zich. Groet, Baukje
Ook deze suggesties kunnen op de ecologische kaart worden aangegeven.