Ga terug

Dorpsommetjes Thesinge

Gebiedsteam Ten Boer Gebiedsteam Ten Boer  •  06-07-2021  •  1 reactie  •  Thesinge  • 

Thesinge

Omschrijving: Uit het initiatief van de gebroeders Oosterhuis om de dorpsgenoten bij de ontwikkeling van hun plannen te betrekken is tijdens de laatste bijeenkomst op de boerderij spontaan een “ommetjes werkgroep” ontstaan.

De werkgroep heeft een voorstel aan de gemeente Groningen voorgelegd met de vraag of er mogelijkheden zijn om enkele nieuwe wandelroutes te realiseren. Denk hierbij onder andere aan een “klompenpad” dwars door het Klunder, een verbinding van de molen Germania naar het Klunder of een pad in het verlengde van de G.N. Schutterlaan richting de Zuidwending en het Beijumer bos.

De gemeente Groningen werkt aan betere verbindingen tussen de stad en het ommeland maar ook tussen de dorpen onderling en daar kan Thesinge ook voordeel van hebben. De projectmedewerkers hebben meerdere initiatieven verzameld en zullen deze de komende maanden uitwerken tot een concreet plan. Hierbij wordt ook gekeken naar de invulling van “verloren hoekjes” en oevers met meer groen.

Naast het overleg met de grondeigenaren en de gemeente wordt ook samenwerking gezocht met het Waterschap, Natuurmonumenten en het Groninger landschap.

Wil je graag meedenken of heb je vragen, neem dan contact op met Marinus Vermue (m.g.vermue@hotmail.nl)!

Groet, de leden van de werkgroep: Alex Mollema, Freek Bronda, Hans de Rouw, Menko Oosterhuis en Marinus Vermue

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • Gebiedsteam Ten Boer

  Reactie tijdens inloopbijeenkomst 19 juni 2021: "Vanuit Klunder (vroegere) Karrepad naar Zuidwolde herstellen. Pluc en Irene Plaatsman"

  1 duimpje  | 
  1
  0
  Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd