Ga terug

Buitengalerie Beijum

Buitengalerie Buitengalerie  •  17-07-2022  •  3 reacties  •  Beijum Bruist  • 

Beschilderd kastje aan de Emingaheerd

Hebt u onze mooie beschilderde kunstkastjes al gezien in de wijk? Er zijn er inmiddels 23 en er komen deze zomer nog twee bij. Wanneer u ze nog niet allemaal kent, helpen wij u met leuke informatie daarover en het plannen van een mooie tocht langs (een deel van) de kastjes.

Ons idee is om een boekje te laten drukken met foto’s van alle kunstkastjes binnen het project Buitengalerie: van Saai naar Fraai, waarvan 25 straatkunstwerken in Beijum en 13 in het aangrenzende Zuidwolde. We geven uitleg over hoe we te werk zijn gegaan, hoe we op onze ideeën zijn gekomen, hoe we bewoners en schoolkinderen erbij betrokken hebben en interviews met hen en de kunstenaars.

We gebruiken onze eigen foto’s en maken het boekje zelf. We hebben daarom alleen de drukkosten nodig plus een klein bedrag voor onvoorziene uitgaven.

Op de middenpagina van het boekje komt een route langs de kastjes die lopend, dan wel fietsend, geheel of gedeeltelijk, kan worden afgelegd. U verkent als bewoner op deze manier delen van uw wijk die u minder goed kent en het stimuleert tot bewegen en samen met anderen op stap gaan. Het boekje is ook een mooi document over een creatieve activiteit in de wijk en geeft de wijk op een positieve manier bekendheid.

Bij een oplage van 1000 stuks of minder, kunnen we het boekje voor een klein bedrag, bijvoorbeeld 2 euro, verkopen aan belangstellenden en de opbrengst gebruiken voor onderhoud van de schilderingen waar de tand des tijds aan heeft geknaagd. Gratis verkrijgbaar met de Stadjerspas is ook een optie. De kosten voor 1000 exemplaren bedragen 3450 euro.

 

Initiatiefnemers Buitengalerie, van Saai naar Fraai:

Koosje Zijlstra en Willy Koolstra

 

 

Locatie: De beschilderde kastjes zijn verspreid over heel Beijum (25) en Zuidwolde (13)

Waarom zijn dit de kosten?

Dit idee voldoet aan de voorwaarden die aan de ideeën zijn gesteld. We hebben de prijs overgenomen die bij het idee staat vermeld. We gaan hier uit van 400 stuks (€3450).

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • Annette

  Doen! Heeft de wijk echt verfraaid!

  4 duimpjes  | 
  4
  0
  1 reactie (tonen) 1 reactie (verbergen)
  • Joeri

   Een wandel- en fietstocht met kunst uit Beijum is een heel mooi idee. Ik hoop dat dit gerealiseerd kan worden, er zitten hele mooie beschilderde kastjes tussen. Zeker de moeite waard!

   3 duimpjes  | 
   3
   0
   Geen reacties
  • Oude Man

   Vrolijk deze treurige wijk wat op met beschilderd "wijkmeuilair". Ik zie mevr. Koolstra nog al eens bezig, als de "jeugd" weer eens wat bekladt. Zij schildert niet alleen de kastjes, maar levert ook "nazorg" om eschadigde kastjes weer te herstellen.
   Dus geen geldwolf die snel wat wil verdienen.
   Gun haar nog wat werk!

   1 duimpje  | 
   1
   0
   Geen reacties
   Geen mijlpalen gedefiniëerd