Ideeën voor Beijum Bruist

Dit proces heeft een budget van € 25.000

De waaier

10-06-2022  •    Geen reacties  •   •  Cvanderwel  •  Beijum Bruist

De waaier is bedoeld voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Het idee is om pakketten te maken zoals kledingpakketten, verzorgingspakketten en verjaardagspakketten. Als ouders, verzorgers en voogd zijnde kun je deze pakketten voor je kind(eren) aanvragen .

Een voorbeeld van wat er in zit:

Verjaardagspakket: kadootjes, versiering  bakspullen

Kledingpakketten: kleren, beddengoed, schoenen etc

Verzorgingspakket: doucheproducten, maskertjes, billendoekjes, luiers, deo etc

Ik maak zelf de pakketten na aanvraag en spreek een datum en tijd af voor het afhalen , ook is verzending mogelijk mits zelf verzendkosten te betalen 

Dit lijkt me een goed idee omdat er veel gezinnen en instellingen zijn in de wijk met kinderen die wel eens wat extras verdienen . Ook is er veel armoede in de wijk en zo hoop ik een steentje te kunnen bijdragen . Verjaardagen , kleding en verzorgingsartikelen zijn kosten die soms niet te halen zijn voor mensen in deze wijk.

De bedoeling is om dit jaren te gaan doen om de wijk te blijven ondersteunen.

 

Het budget dat ik nodig heb om te kunnen draaien is 1000 euro. Ik zou graag een stichting willen worden om aanspraak te kunnen maken op meer potjes en vastigheid te kunnen garanderen. Ook heb ik artikelen nodig zoals kadotasjes, kadootjes en andere artikelen . Mijn voorraad bestaat uit spullen die zijn gedoneerd en die spullen raken langzamerhand op .

€ 1.000

Buurthuiskamer Beijum

22-08-2022  •    Geen reacties  •   •  Klussendienst B4B  •  Beijum Bruist

Iedere dinsdag en woensdag ochtend en vrijdagmiddag  is er een koffie inloop. Gezellig even buurten met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee. Op de woensdag willen  wij ook graag tosti's en cup-a soup kunnen aanbieden. Om dit voor langere tijd mogelijk te maken zoeken wij  financiele steun.  Wij schatten dat wij per week circa €35 nodig hebben.

Dit alles vind plaats in de

buurt huiskamer 

Bentismaheerd 1a

€ 1.400

Buitengalerie Beijum

17-07-2022  •    3 opmerkingen  •   •  Buitengalerie  •  Beijum Bruist

Hebt u onze mooie beschilderde kunstkastjes al gezien in de wijk? Er zijn er inmiddels 23 en er komen deze zomer nog twee bij. Wanneer u ze nog niet allemaal kent, helpen wij u met leuke informatie daarover en het plannen van een mooie tocht langs (een deel van) de kastjes.

Ons idee is om een boekje te laten drukken met foto’s van alle kunstkastjes binnen het project Buitengalerie: van Saai naar Fraai, waarvan 25 straatkunstwerken in Beijum en 13 in het aangrenzende Zuidwolde. We geven uitleg over hoe we te werk zijn gegaan, hoe we op onze ideeën zijn gekomen, hoe we bewoners en schoolkinderen erbij betrokken hebben en interviews met hen en de kunstenaars.

We gebruiken onze eigen foto’s en maken het boekje zelf. We hebben daarom alleen de drukkosten nodig plus een klein bedrag voor onvoorziene uitgaven.

Op de middenpagina van het boekje komt een route langs de kastjes die lopend, dan wel fietsend, geheel of gedeeltelijk, kan worden afgelegd. U verkent als bewoner op deze manier delen van uw wijk die u minder goed kent en het stimuleert tot bewegen en samen met anderen op stap gaan. Het boekje is ook een mooi document over een creatieve activiteit in de wijk en geeft de wijk op een positieve manier bekendheid.

Bij een oplage van 1000 stuks of minder, kunnen we het boekje voor een klein bedrag, bijvoorbeeld 2 euro, verkopen aan belangstellenden en de opbrengst gebruiken voor onderhoud van de schilderingen waar de tand des tijds aan heeft geknaagd. Gratis verkrijgbaar met de Stadjerspas is ook een optie. De kosten voor 1000 exemplaren bedragen 3450 euro.

 

Initiatiefnemers Buitengalerie, van Saai naar Fraai:

Koosje Zijlstra en Willy Koolstra

 

 

€ 3.450

Groningse maatjes

20-08-2022  •    Geen reacties  •   •  Maowke  •  Beijum Bruist

Een anti eenzaamheidsinitiatief dat begon als Beijumse maatjes Facebook groep en nu zo dusdanig groot wordt dat de naam verandering zelfs al nodig was.

 

Wij organiseren allerlei workshops en activiteiten in Smeltkroes Beijum en willen graag budget om meer workshops te kunnen regelen en daar dus ook materialen voor aan te kunnen schaffen. Ook willen we het gezellig maken elke week voor de maatjes met wat lekkers bij de koffie/thee/limonade. Spelletjes, knutselspulletjes, goede stoelen, een grotere koffietafel.

 

We vragen daarom voor €800 budget om dit een aantal maanden weer te mogen doorzetten. 

€ 800

Ontdek Theatre

01-09-2022  •    Geen reacties  •   •  Sami Johnson  •  Beijum Bruist

Deelname aan improvisatietheater geeft bewoners een gevoel van verbondenheid en verbondenheid, samen met een kans om emotionele groei en veerkracht te ontwikkelen. Door de creatieve bijdragen van anderen te leren omarmen, ontwikkelen mensen empathie en leren ze de perspectieven van mensen om hen heen te respecteren. Door radicale acceptatie en positiviteit te beoefenen die inherent zijn aan improvisatie, versterken volwassenen hun zelfvertrouwen en zelfrespect. Er zijn talloze voordelen aan het beoefenen van improvisatie en een toenemend aantal onderzoeken toont de positieve effecten van improvisatie op cognitieve, emotionele en gedragsmatige gezondheid aan.

Kriya is een theater- en sportgezelschap gevormd door theaterdocent Sami A. Johnson. Het is toegewijd aan het dienen van de gemeenschap en haar bewoners om hen te helpen verbinding te maken door middel van theater, wat hen op zijn beurt helpt om zichzelf te uiten en hen een creatieve uitlaatklep geeft om op een veilige plek over hun gevoelens te praten.

Ik vraag een budget van 2.000 euro. Bijna het grootste deel van het geld zal worden gebruikt om maskers, kostuums en make-upmaterialen te kopen. Rest zal worden gebruikt om de bronmaterialen zoals boeken enz. In het Trefpunt Café worden in eerste instantie 20 lessen gegeven, één les per week. Het is geschikt voor bewoners en kinderen vanaf 13 jaar.

Het is de bedoeling om door te gaan als de bewoners het leuk vinden en er zal uiteindelijk een gemeenschapstheaterschool van worden gemaakt om de wijk te ondersteunen.

€ 2.000

Zingen in Beijum

30-06-2022  •    Geen reacties  •   •  Christa  •  Beijum Bruist

Samen met  onze beijummers liedjes van toen en nu zingen.

Zingen brengt ons dicht bij elkaar en is gezond voor lichaam en geest.

Wij zijn 2 muzikanten ( Harm en Christa) die graag de zang groep (muzikaal) willen begeleiden en ondersteunen.

We zijn op zoek naar een( nieuwe) locatie en vragen financieele steun om een doorstart te kunnen maken omdat de oude locatie verdwijnt.

Zingen in Beijum is voor iedereen die muzikaal lief en leed wil delen!

In totaal gaan wij uit van een budget van €4000. Voor apparatuur, en tegemoetkoming voor huur, mappen, inkt, papier en een onkostenvergoeding voor de vrijwilligers. Bijvoorbeeld bij inzet van de auto naar optredens of andere extra activiteiten. 

€ 4.000

muziek voor het jonge kind

18-08-2022  •    2 opmerkingen  •   •  Femke  •  Beijum Bruist

Muziek voor het jonge kind

Ons plan is om tweewekelijks muziek te maken met jonge kinderen (0-4 jaar). 

Wij zijn van plan een groepje op te starten om samen met peuters en jongere kinderen te zingen, bewegen en dansen op live muziek. Het is gericht op kinderen van nul tot vier jaar. We zingen peuterliedjes en we bewegen op de muziek: een combinatie van kinderliedjes en vrolijke folkmuziek. De liedjes zijn telkens gekoppeld aan een thema. Iedereen met een kind in deze leeftijd kan zich aanmelden (1 kind met 1 ouder of verzorger).

De activiteit vindt plaats onder leiding van logopediste Femke van Dijk en onder muzikale begeleiding van Erik de Jong op accordeon, bodhrán (soort trommel) en zang, en Rozanne Ebenau op dwarsfluit, gitaar en zang. Naast de muzikale activiteiten zoals luisteren naar, maken van en bewegen op muziek, wordt er ook aandacht besteed aan uitspraak, woordenschat en communicatie bij het zingen van de liedjes. Bijvoorbeeld: waar gaat het over, wat betekent het? Welke woorden worden nog niet goed uitgesproken? Maar ook: hoe vraag je iets? En kunnen we dat vorm geven in een liedje?

We willen een lessenreeks maken van 20 lessen per schooljaar. Het is geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het kind komt samen met 1 ouder naar de les, waarbij de ouders zelf ook actief meedoen. Het is belangrijk dat dit quality time is samen met je kind. Met name als je net een kindje hebt is het belangrijk om leuke dingen te doen, contact te maken met je kind en met andere ouders.

De pilot die we vorig jaar hebben gedraaid is goed bevallen. De kinderen die meededen vonden het erg leuk. Hier hebben we een korte video-impressie van gemaakt: https://youtu.be/w8maPQZui_U

We willen dit doen in het Heerdenhoes als dat mogelijk is, omdat daar ook het consultatiebureau zit.

Wij willen subsidie aanvragen omdat wij vinden dat dit gratis moet zijn voor ouders + kinderen uit Beijum. We willen dit als doorgaande activiteit gaan aanbieden.

 

Voor 1 jaar (20 lessen) hebben we € 6000,00 nodig. (dit is voor het inhuren van de muzikanten (vrijwilligersvergoeding), de huur van de geluidsinstallatie en de benodigde materialen).

€ 6.000

Klussendienst B4B

12-08-2022  •    Geen reacties  •   •  Klussendienst B4B  •  Beijum Bruist

Met behulp van handige Beijumers bieden wij een klussendienst aan voor bewoners in Beijum die zelf niet zo handig zijn en geen professionele klussers  kunnen betalen.

Jammer genoeg  hebben wij veel gereedschapschap maar...... helemaal geen spijkers, schroeven of pluggen e.d.

Dus  wij hebben €250,--  nodig om alles wat wij fixen gefixt blijft.

 

 

€ 250

Wilde bloemen zaaien

23-08-2022  •    Geen reacties  •   •  Annette  •  Beijum Bruist

Zou het niet mooi zijn om zoveel mogelijk randen van speelveldjes, lege/onbenutte plekken, langs fietspaden en sloten in te zaaien met zichzelf uitzaaiende wilde bloemen.....is zo hard nodig....geschatte kosten €350,-

 

 

€ 350

Meezing café Beijum aanschaffen van microfoons en muziek en zang boxen

10-06-2022  •    2 opmerkingen  •   •  Fredy  •  Beijum Bruist

Om het meezing café Beijum goed te laten  functioneren hebben we zang en muziek microfoons en standaards ,geluidsboxen nodig en voor promotie doeleinden en samenwerking met het trefpunt er ook gebruik van kan maken bij jeugd en ouderen activiteiten.

Voor de aanschaf van deze apparatuur, hebben we een offerte opgevraagd die €3400 bedraagt.

€ 3.400