Ga terug

Plantenbieb Beijum

Maowke Maowke  •  18-07-2022  •  Geen reacties  •  Beijum Bruist  • 

Plantenbieb Beijum

De Plantenbieb in Beijum groeit als kool, wij maken vele mensen blij met groen en redden regelmatig kneuzige plantjes om ze daarna weer een nieuw huisje te geven. Als Plantenbieb zet ik mij in voor duurzaamheid. Niet weggooien, maar weer opkweken. Ipv kopen, je stekjes ruilen met de buurt en zelf op die fiets weer nieuwe plantjes kweken. Ik wil men bewust maken van groen en hoe prachtig de natuur is, die we (onbewust) kapot maken met keuzes die wij maken in het dagelijks leven. 

Om dit groter aan te pakken wil ik focussen op workshops en zou ik graag uitbreiden door mijn plantenbieb op meerdere locaties te plaatsen. Plantenbieb on tour. In de praktijk heb ik gezien dat dit mensen enorm enthousiast maakt. Zo stond ik eerder al eens bij Salmagundi's en op de Grote Groene Zomermarkt van Wiershoeck en hierop volgden alleen maar positieve reacties. Ook workshops vallen in de smaak, een goed voorbeeld is de bijen workshop in samenwerking met stadsimker Marjolein. 

Bij verschillende goede doelen zou ik het fantastisch vinden om een klein kastje met stekjes te plaatsen waar ook mensen in armoede zo nu en dan een plantje mee mogen nemen of ruilen. Maar ook de doelgroep van de duurzaamheid en de groen bewuste kan ik bereiken door biebjes op plekken te plaatsen waar ook deze doelgroep veel komt. Zo breng ik de plantenbieb naar mijn doelgroep toe. 

Voor de workshops zou ik graag verschillende leeftijden aanspreken door een groot aanbod in workshops te kunnen geven. Beginnend bij een stek een plant workshop, maar ik wil men graag ook ondersteunen bij het overpotten van hun planten en het doorzame aspect wat je allemaal leuk kan doen met planten. Denk aan groente potjes omtoveren tot terrarium. 

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat Smeltkroes Beijum een organisatie is. Dat zijn wij helaas niet. Alle initiatieven worden gerund op donatie. En persoonlijk maak ik regelmatig kosten uit eigen portemonnee omdat ik mijn initiatief zo belangrijk vind. Echter zou het fantastisch zijn om een deel van dit wijkbudget te kunnen gebruiken zodat ik een tijdje vooruit kan zonder te veel eigen vermogen erin te stoppen. 

Om al deze ideetjes uit te voeren zijn er verschillende dingen nodig ik zal er een aantal opnoemen om een idee te geven wat er zoal bij komt kijken: een bakfiets om het te vervoeren, kasten, aardappelkistjes, kweekpotjes, kweekkassen, potgrond, perliet, zaden, planten, en goede gereedschappen. 

Het bedrag dat ik nodig ben is voor de opstart van belang en hoop ik naar mate het loopt vanuit donaties te mogen/kunnen halen. 

€4000

Locatie: Ik ben momenteel als basis gevestigd in Smeltkroes Beijum maar heb al verschillende mogelijkheden voor andere locaties waar ook een kast mag staan.

Waarom zijn dit de kosten?

Dit idee voldoet aan de voorwaarden die aan de ideeën zijn gesteld. We hebben de prijs overgenomen die bij het idee staat vermeld.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd