Ga terug

muziek voor het jonge kind

Femke Femke  •  18-08-2022  •  2 reacties  •  Beijum Bruist  • 

foto muziek met het jonge kind

Muziek voor het jonge kind

Ons plan is om tweewekelijks muziek te maken met jonge kinderen (0-4 jaar). 

Wij zijn van plan een groepje op te starten om samen met peuters en jongere kinderen te zingen, bewegen en dansen op live muziek. Het is gericht op kinderen van nul tot vier jaar. We zingen peuterliedjes en we bewegen op de muziek: een combinatie van kinderliedjes en vrolijke folkmuziek. De liedjes zijn telkens gekoppeld aan een thema. Iedereen met een kind in deze leeftijd kan zich aanmelden (1 kind met 1 ouder of verzorger).

De activiteit vindt plaats onder leiding van logopediste Femke van Dijk en onder muzikale begeleiding van Erik de Jong op accordeon, bodhrán (soort trommel) en zang, en Rozanne Ebenau op dwarsfluit, gitaar en zang. Naast de muzikale activiteiten zoals luisteren naar, maken van en bewegen op muziek, wordt er ook aandacht besteed aan uitspraak, woordenschat en communicatie bij het zingen van de liedjes. Bijvoorbeeld: waar gaat het over, wat betekent het? Welke woorden worden nog niet goed uitgesproken? Maar ook: hoe vraag je iets? En kunnen we dat vorm geven in een liedje?

We willen een lessenreeks maken van 20 lessen per schooljaar. Het is geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het kind komt samen met 1 ouder naar de les, waarbij de ouders zelf ook actief meedoen. Het is belangrijk dat dit quality time is samen met je kind. Met name als je net een kindje hebt is het belangrijk om leuke dingen te doen, contact te maken met je kind en met andere ouders.

De pilot die we vorig jaar hebben gedraaid is goed bevallen. De kinderen die meededen vonden het erg leuk. Hier hebben we een korte video-impressie van gemaakt: https://youtu.be/w8maPQZui_U

We willen dit doen in het Heerdenhoes als dat mogelijk is, omdat daar ook het consultatiebureau zit.

Wij willen subsidie aanvragen omdat wij vinden dat dit gratis moet zijn voor ouders + kinderen uit Beijum. We willen dit als doorgaande activiteit gaan aanbieden.

 

Voor 1 jaar (20 lessen) hebben we € 6000,00 nodig. (dit is voor het inhuren van de muzikanten (vrijwilligersvergoeding), de huur van de geluidsinstallatie en de benodigde materialen).

Locatie: Bij voorkeur in het Heerdenhoes, anders in het Trefpunt.

Bestanden (1)

Waarom zijn dit de kosten?

Dit idee voldoet aan de voorwaarden die aan de ideeën zijn gesteld. We hebben de prijs overgenomen die bij het idee staat vermeld.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd