Ga terug

  Vlindermuur Beijum    

DeStemvanGroningen DeStemvanGroningen  •  Medewerker Stem van Groningen  •  05-09-2022  •  1 reactie  •  Beijum Bruist  • 

foto vlindermuur Beijum.jpeg

Dit idee is namens wijkbewoner Marjolein ingediend 

Beijum heeft tien jaar geleden een prachtige vlindermuur gerealiseerd met behulp van vrijwilligers en de gemeente. De muur staat in de Groene Long, achter de Beijumkorf, locatie de Zwerm. Rond de muur leven inmiddels aardig wat vlinders, zweefvliegen, wilde bijen en andere insecten. Maar er zijn ook andere dieren te vinden zoals kikkers en salamanders. Zo heeft Beijum een prachtige huis voor vlinders en andere dieren. Het onderhoud gebeurt al tien jaar door enthousiaste wijkbewoners / vrijwilligers.  

Toch zien we nu dat de vlindermuur na tien jaar een opknapbeurt kan gebruiken. Er moeten nieuwe inheemse planten komen, die zijn na verloop van tijd deels verdwenen. De muur kan nieuw leem en bamboestokjes gebruiken. Verder willen we graag een informatiebord plaatsen en er zijn nog plannen voor een mooi insectenhotel naast de vlindermuur.   Er zijn ook plannen om kinderen in de omgeving (bv de Beijumkorf) weer te betrekken bij de vlindermuur. Daarvoor zijn materialen nodig, zoals loepjes en handschoenen.  

We schatten in dat we met circa €3000 onze plannen kunnen realiseren.   

Locatie: De muur staat in de Groene Long, achter de Beijumkorf

Waarom zijn dit de kosten?

Dit idee voldoet aan de voorwaarden die aan de ideeën zijn gesteld. We hebben de prijs overgenomen die bij het idee staat vermeld.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd