Ga terug

Een eetbare haag rond de speeltuin

Dichter Dichter  •  21-06-2022  •  1 reactie  •  Lewenborg  • 

meidoornhaag.jpg

Een variatie van fruitdragende struiken aanplanten als haag rond de grote speeltuin aan de Lichtboei. Hier staat een esdoornhaag die op veel plekken onderbroken is. Dat is een slordig gezicht. Omdat een esdoornhaag niet echt tot de verbeelding spreekt, en de eensoortige aanplant niet bijdraagt aan de biodiversiteit, is het voorstel om een meer diverse haag aan te leggen. Voor kinderen is het des te leuker als het (grotendeels) eetbaar goed is. Educatief, speels en gezond!

De eetbare struiken kunnen bijvoorbeeld kruisbes, rode bes, zwarte bes of gojibes zijn. Die woekeren niet en zijn onderhoudsarm. De struiken kunnen in de straat worden gekweekt en eventueel door bewoners zelf worden aangeplant. Van alle soorten fruit is slechts één struik nodig om die vervolgens te vermeerderen. Op die manier is het een bijna gratis project. Voor €100,- kan ik alle plantjes kopen en vervolgens vermeerderen. Dan houden we in 2023 een gezellige aanplantdag in de herfst met een soepje voor iedereen die even meehelpt.

Dit idee kan eventueel worden opgeschaald naar meerdere speeltuinen. Als er één haag is aangelegd, kunnen er in de jaren erna steeds nieuwe hagen worden gemaakt om speeltuinen mee op te fleuren.

Locatie: De grote speeltuin in de bocht langs de Stadsweg.

Idee ingediend door: Lichtboeicomité

Wat is de beoordeling van dit idee?

Gefeliciteerd. Dit plan voldoet aan de gestelde criteria en zal daarbij stembaar worden op de Stem van Groningen.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • BeWonersPlatform Lewenborg

  Wat een vruchtbaar idee. We hebben nu al zin om bij jullie te komen snoepen. Enig idee wat de kosten zijn van zo’n haag? En willen jullie dit met een leuke foto toe willen voegen aan jullie idee? Hebben jullie hier moeite mee dan kunnen jullie ook langskomen bij het wijkbudgetteam in de Oude Bieb donderdagavond 18 augustus vanaf 19.00 uur.

  Geen duimpje  | 
  0
  0
  Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd