Ga terug

Een eetbare haag rond de speeltuin

Dichter Dichter  •  21-06-2022  •    Geen reacties  •  Lewenborg  • 

Een variatie van fruitdragende struiken aanplanten als haag rond de grote speeltuin aan de Lichtboei. Hier staat een esdoornhaag die op veel plekken onderbroken is. Dat is een slordig gezicht. Omdat een esdoornhaag niet echt tot de verbeelding spreekt, en de eensoortige aanplant niet bijdraagt aan de biodiversiteit, is het voorstel om een meer diverse haag aan te leggen. Voor kinderen is het des te leuker als het (grotendeels) eetbaar goed is. Educatief, speels en gezond!

De eetbare struiken kunnen bijvoorbeeld kruisbes, rode bes, zwarte bes of gojibes zijn. Die woekeren niet en zijn onderhoudsarm. De struiken kunnen in de straat worden gekweekt en eventueel door bewoners zelf worden aangeplant. Van alle soorten fruit is slechts één struik nodig om die vervolgens te vermeerderen. Op die manier is het een bijna gratis project. Dan houden we in 2023 een gezellige aanplantdag in de herfst met een soepje voor iedereen die even meehelpt.

Dit idee kan eventueel worden opgeschaald naar meerdere speeltuinen. Als er één haag is aangelegd, kunnen er in de jaren erna steeds nieuwe hagen worden gemaakt om speeltuinen mee op te fleuren.

Locatie: De grote speeltuin in de bocht langs de Stadsweg.

Idee ingediend door: Lichtboeicomité

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd