Ga terug

Upgrade van de grote speeltuin.

Dichter Dichter  •  21-06-2022  •  8 reacties  •  Lewenborg  • 

Natuurlijke speeltoestellen.jpg

De speeltuin is 'saai' volgens kinderen. Dat klopt ook wel, er staan drie toestellen op verweerde rubbermatten en twee goaltjes op een verder leeg grasveld. Het is in potentie een mooie centrale speelplek waar kinderen zelfstandig naartoe kunnen, maar er wordt weinig gebruik van gemaakt terwijl er veel kleine kinderen in de straat wonen. Er is natuurlijk het Boegbeeld en de Beestenborg, maar dat is te ver voor kinderen om veilig alleen naartoe te gaan. 

Voor de verbetering en vergroting van de speeltuin dient rekening te worden gehouden met de dikke bomen die op de andere helft van het grasveld staan. Natuurlijke hindernissen en groenelementen zouden daarom een mooie toevoeging zijn. Daarnaast is het plan om kinderen zelf ideeën voor de speeltuin aan te laten dragen voor een extra toestel of element.

De kosten zijn lastig in te schatten, aangezien de geplaatste speeltoestellen ook periodiek geïnspecteerd en onderhouden dienen te worden door de gemeente, en het van tevoren niet goed te voorspellen is wat voor ideeën kinderen zullen aandragen. Het moet in ieder geval met de gemeente worden afgestemd. De kosten van het aanleggen van natuurlijke speelelementen en het plaatsen van een extra toestel schatten we op €4000,-

Locatie: De grote speeltuin in de bocht langs de Stadsweg.

Idee ingediend door: Lichtboeicomité

Wat is de beoordeling van dit idee?

Gefeliciteerd. Dit plan voldoet aan de gestelde criteria en zal daarbij stembaar worden op de Stem van Groningen.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd