Ga terug

Interactieve dans- en beweegboog voor IEDEREEN!

Astrid Mucaj-van Hoesel Astrid Mucaj-van Hoesel  •  15-07-2022  •  2 reacties  •  Lewenborg  • 

Schermafbeelding_2022-07-29_om_13.44.59.png

Bewegen = gezond & leuk voor iedereen

Bewegen, samen spelen en leren. Dat is wat mensen verbind, en ook nog bijdraagt aan de fysieke en mentale gezondheid van inwoners. Een speeltoestel dat niet alleen geschikt is voor kinderen, maar ook vol volwassenen en senioren. Een uitdagende alle voor actieve inwoners met of zonder handicap. Iedereen kan meedoen met de diverse spelletjes bij deze interactieve dans-en beweegboog. 

De speelmat is uitnodigend, de boog vertelt welke spelletjes / liedjes er gespeeld kunnen worden. Je kunt er in je eentje op spelen, maar het leukste is het natuurlijk om dit met anderen te doen. 

We zouden deze interactieve dans-en beweegboog graag op het pleintje naast de voetbalkooi & ballet school (tegenover Mercator) plaatsen. Een fijne plek voor bewoners om samen te komen en te bewegen voor zowel jong als oud. Wedden dat je elke keer andere kinderen en volwassenen zult vinden onder deze boog?

Naast leuk, ook nog leerzaam

Naast allerlei dansen en muziekjes, kan de beweegboog ook nog educatieve spelletjes laten spelen. Van memory tot code kraken. Of je nu een parcours wilt maken, of 'stoelen' dans wilt spelen. Het kan (bijna) allemaal met deze dans-en beweegboog. 

Voor alle inwoners, groot of klein, jong of oud, en zélfs voor minder validen

Wij zien voor ons dat er senioren samen kunnen dansen en bewegen op bepaalde tijden (al dan niet georganiseerd door het WIJ team, of een andere professionele organisatie). Dat kinderen zelf kunnen kiezen of ze willen dansen of bewegen. En we vinden het zelf het allermooiste dat ook mindervaliden (ja, zelfs inwoners met een rolstoel) gemakkelijk gebruik kunnen maken van deze voorziening. Zo kan letterlijk iedereen meedoen, en sluiten we niemand buiten. Samen bewegen en leren is écht iets voor Vreedzame wijk. Levend Lewenborg!

Dans-en beweegboog in actie

Bekijk ook gerust het filmpje hieronder om de dans-en beweegboog in actie te zien. Een beeld zegt meer dan duizend woorden nietwaar?

SONA dans-en beweegboog voor in Lewenborg <--- klik hier

 

Financiering

We kunnen de dans-en beweegboog helaas niet in 1x betalen van het budget. Gelukkig is er een huur/koop mogelijkheid waarbij we het hele systeem kunnen afbetalen en daarna is hij van de wijk! Het is ook mogelijk om de dans-en beweegboog voor een kortere tijd te plaatsen. Dit zouden we elk jaar dus ook kunnen evalueren of het nog een plekje verdiend in de wijk. Gelukkig wordt deze fantastische dans-en beweegboog al wel direct na de eerste betaling geplaatst (a €11.000,-)  dus we zouden er al heel snel speelplezier van kunnen hebben. We zijn ook aan het kijken of het mogelijk is om deze dans-en beweegboog via andere budgetten te helpen mee-financieren (wijkvernieuwingsbudget, of andere sport/cultuur budgetten) zodat de dans-en beweegboog zo snel mogelijk helemaal van de wijk is.

Locatie: Op het plein voor het wijkcentrum

Wat is de beoordeling van dit idee?

Gefeliciteerd. Dit plan voldoet aan de gestelde criteria en zal daarbij stembaar worden op de Stem van Groningen.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • P. Ansmink

  Moeilijk om hier voor te kiezen, aangezien het niet duidelijk is of de aanvullende financiering rond komt. En van welk materiaal is dit gemaakt?

  Geen duimpje  | 
  0
  0
  Geen reacties
  • P. Ansmink

   Is het niet een beter idee om dit in het winkelcentrum voor het DOK te plaatsen?

   Geen duimpje  | 
   0
   0
   Geen reacties
   Geen mijlpalen gedefiniëerd