Ga terug

De Hut

Henk van der Klei Henk van der Klei  •  04-08-2022  •  4 reacties  •  Lewenborg  • 

Situatie park Kraaienest

De Hut

Een kleine ontmoetingsplek bij park Kraaienest (nabij de jeu de boules baan en de plantenbak met banken) voor alle Lewenborgers waar men een kop koffie/thee kan drinken in de winter een soepje kan eten (tegen kleine vergoeding) en nieuwe  sociale contacten kan opdoen, een gezellig praatje kan maken of een kleine activiteit kan doen op bepaalde openingstijden in afstemming met het team. Bewoners uit Lewenborg kunnen ook met eigen initiatieven komen voor activiteiten zoals Tai Chi of lezingen/verhalen vertellen/voorlezen, of startpunt van een wandeltocht/fietstocht. 

De plek waar binnen ruimte is om zaken te stallen (stoelen, parasol, materiaal voor activiteiten zoals de jeu de boule club die wekelijks speelt)  en klaar te maken (koffie/thee/soep) maar ook waar je met enkele mensen binnen kunt zitten bij regen of kou.

Te denken valt aan een schaftkeet  of een zeecontainer (zoals bij Kiosk Diamantpark Vinkhuizen) of eventueel een busje.

Ik ben Henk van der Klei en woon in Lewenborg. Wie wil naast mij als bewoner meedenken om dit plan verder uit te werken???

Uiteraard wordt ook gekeken hoe samengewerkt kan worden met de bewonersorganisatie Lewenborg,  ‘de Oude bieb’ of bijvoorbeeld het Dok of de scholen, Mercator om niet te concurreren maar elkaar te versterken. 

Het is nog lastig inschatten wat de kosten voor het idee zijn. Hangt af van uitvoering (container, schaftkeet of busje) huur of koop. De kosten kunnen varieren tussen de €4.000 (nieuwe container) en €6.000 (met inrichting). Het kan misschien ook nog goedkoper, als we iets kunnen regelen met relaties, kennissen of de gemeente. Als er groen licht gegeven wordt moeten we op jacht gaan en offertes aanvragen. We zullen ons plan moeten verkopen en reclame maken. Ik ga in eerste instantie uit van €6.000 voor deze aanvraag.

Zie hele plan als bijlage

Locatie: Park Kraaienest

Wat is de beoordeling van dit idee?

Gefeliciteerd. Dit plan voldoet aan de gestelde criteria en zal daarbij stembaar worden op de Stem van Groningen.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd