Ga terug

Landenreis Lewenborg

Revin Revin  •  27-08-2022  •  Geen reacties  •  Lewenborg  • 

Landenreis Lewenborg

Landenreis Lewenborg 

Vier dagen lang maken kinderen tot 14 jaar een onvergetelijke reis. Zij ervaren andere culturen door zich actief te verbinden aan activiteiten op terreinen van sport, kunst, muziek, dans, eten en veel meer. Kinderen tot 14 jaar van alle nationaliteiten in de wijk zijn van harte welkom. 

De ontwikkeling van de plannen en de begeleiding van de activiteiten gebeurt door wijkbewoners zelf. Vanaf september 2022 bouwen we aan een kleurrijke mix van zelfsturende werkgroepen waarin veel generaties zijn vertegenwoordigd. Vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor inhoud, uitvoering en begeleiding van diverse (kinder-) activiteiten. Een belangrijke meerwaarde is dat bewoners duurzame netwerken en vriendschappen ontwikkelen. Dat netwerk is ook een voedingsbodem voor de aanwas van nieuwe vrijwilligers. Ook de lokale middenstand en vertegenwoordigers van de gemeente zijn sterk betrokken bij de ontwikkeling van de wereldreis. 

Cross-over is het sleutelwoord: werkgroepen waarbinnen een samenwerking groeit tussen alle leeftijdsgeneraties en met professionals. In het kader van de Vreedzame Wijk zoeken we naar een zo groot mogelijk draagvlak voor besluiten en keuzen, waarbij iedereen wordt gehoord.  

De uiteindelijke reis vindt plaats in augustus 2023. LewenborgTV komt dagelijks met Breaking News: een journaal over de activiteiten van die dag. 

Globale kosten van de Landenreis Lewenborg zijn in 2022 € 12.500,00. In 2023 volgt een nieuwe aanvraag bij het Wijkbudget. Bovendien start in het najaar van 2022 het aanschrijven van fondsen voor aanvullende dekking. 

Ook onderzoeken we of vrijwilligers – voor de laatste drie maanden van hun inzet - een vergoeding kunnen ontvangen via de Lewenborg Munt*. De maximale vergoeding (3x120 = € 360,00) geldt alleen voor die vrijwilligers die zich vanaf het begin hebben inzet. Vrijwilligers die later in stappen, ontvangen een vergoeding naar evenredigheid. 

*De Lewenborg Munt is een maatschappelijk georiënteerde betaalpas. Lewenborgers ontvangen digitale munten, op basis van vrijwillige inzet voor de wijk. Zij kunnen die besteden in een groot aantal winkels, restaurants, bioscoop etc. 

 

Wat is de beoordeling van dit idee?

Gefeliciteerd. Dit plan voldoet aan de gestelde criteria en zal daarbij stembaar worden op de Stem van Groningen.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd