Ga terug

Een liefdevol gebaar

KAS-Vital KAS-Vital  •  16-04-2023  •  1 reactie  •  Beijum Bruist  • 

Er is maar één bindingsmiddel wat mensen op een duurzame manier bij elkaar brengt/houdt en dat is ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE. Hoe vaker men dit weten in te zetten ontstaat er een omgeving (in dit geval de wijk Beijum) wat voor iedereen mooier, leuker, veiliger en socialer is. Met dit LiefdevolGebaar willen we handen en voeten hieraan geven door mensen/bewoners te stimuleren om bewust en op een positieve manier naar elkaar om te kijken en elkaar een hart onder de riem te steken en/of te laten weten dat hij/zij er toe doet en gewaardeerd wordt. En zeg eens eerlijk wie wil dit niet?

Het idee is om gedurende 1 jaar, elke maand minstens 3 personen een liefdevol gebaar te schenken/in het zonnetje te zetten. Hiervoor zullen bewoners worden uitgenodigd om medebewoner(s) aan te melden of te nomineren voor dit geschenk. Iemand (bv ouders/buren/medewerker) waarvan men graag op deze manier wilt bemoedigen en hun waardering tonen. Dit "geschenk" kan op verschillende manieren gebeuren, zoals bijvoorbeeld middels een met de hand gemaakt kaart of kunst met een persoonlijke boodschap, een op maat gemaakt lied voor desbetreffende persoon, een bloem met een persoonlijke boodschap, een cadeaubon, een fruitmand enz, enz. 

De geschenken worden gemaakt door mijzelf en onze vrijwilligers en deelnemende jongeren bij KAS-Vital; tegelijkertijd wordt hierbij ook tijd vrijgemaakt voor het onthaasten, ontmoeten en creativiteitsontwikkeling. Ook zal ik als coördinator (Clara Sint Jago) er voor zorgen dat dit alles goed verloopt.

Voor PR, vrijwilligersonkostenvergoeding, zaalhuur en materialen is er naar schatting een bedrag van €3500,00 nodig. Na 1 jaar zal er gekeken worden of dit vervolgd kan worden.

Locatie: Overal in Beijum

Idee ingediend door: KAS-Vital

Wat is de beoordeling van dit idee?

Van harte gefeliciteerd, jouw idee is door! Wel is het bedrag aangepast, de huur is in mindering gebracht. Dit jaar is er meer budget beschikbaar dan haalbare ideeën die zijn ingediend. Daarom zijn alle ideeën die haalbaar zijn automatisch door en worden deze samen uitgevoerd met de idee indiener.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • Buitengalerie

  Mooi idee. Tenslotte draait alles om waardering en om wie je bent. Niet om macht en geld.

  Geen duimpje  | 
  0
  0
  Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd