Ga terug

Mama Café: ont-moeten, ontdekken, ontspannen

Astrid Mucaj-van Hoesel Astrid Mucaj-van Hoesel  •  14-03-2023  •  3 reacties  •  Wijkbudget Lewenborg  • 

Mama Café

Stel je voor, een plek waar je andere moeders op een laagdrempelige manier kunt ontmoeten. Je kind(eren) kan gewoon mee, er is een fijne ruimte om te spelen en te ontspannen. Een heerlijk kopje verse munt thee, en een fijne gesprekspartner die in ongeveer dezelfde levensfase zit. Wacht, dit kan nog beter! Stel je voor dat je op die plek ook nog eens allerlei inspirerende, educatieve en motiverende workshops kon volgen, die jou zouden helpen in je eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ook in de opvoeding.

Ont-moeten

Als moeder heb je soms best veel voor je kiezen. Of het nou gaat om slapeloze nachten, of de bekende turbelentje twee jarigen, je kindje voor het eerst naar de basisschool gaat of je zelfs al pubers in huis hebt. Er is vaak heel veel wat gedaan moet worden. In ons Mama Café willen we jou een plekje geven waar je even kunt ont-moeten. Je hoeft hier letterlijk even helemaal niks. Je mag er zijn zoals je bent, je moet niks en je mag en kunt van alles doen en volgen. 

Maar we vinden het natuurlijk ook heel belangrijk dat je andere moeders kunt ontmoeten. Want het leven als moeder kan soms ook wel best eenzaam zijn, ja, zelfs als je omringt bent door kinderen. Hoe fijn zou het zijn als je gewoon een buddy kunt vinden, een andere mama waar je mee kunt sparren, kletsen, maar ook buiten het Mama Café mee kunt afspreken voor een koffie of een speeldate.

 

Ontdekken

Weet jij hoe een goed slaapritme en een fijne slaap omgeving eruit ziet voor jouw kind? En wat als je kind hooggevoelig is, hoe doe je dat dan op school en thuis?! Spelend leren, wat is dat eigenlijk en hoe kan ik dat thuis precies vormgeven? Wil je meer weten over persoonlijke ontwikkeling als moeder of zoek je iets leuks en nuttigs om te doen overdag? 

Tijdens de diverse Mama Café's zullen we allerlei workshops houden, voor zowel moeders als kinderen. Sommige workshops zullen we met z'n allen doen en ga je lekker met je kids aan de slag. En tijdens andere workshops kunnen de kindjes lekker spelen en gaan de mama's nieuwe dingen leren en ontdekken. Andersom zal dit natuurlijk ook wel eens gebeuren, dat we speciaal voor de kids een activiteit/workshop houden terwijl de mama's alle tijd hebben om lekker met andere mama's te kletsen.

 

Ontspannen

Zoals je misschien al hebt begrepen is dit Mama Café een plek boordevol inspiratie en actie. Maar er is ook genoeg ruimte om te komen, en gewoon te zijn. Een plek waar je een luisterend oor kunt vinden, waar je als je ergens vast loopt om hulp kunt vragen, een plek waar je even met een boek kunt gaan zitten, terwijl je kind lekker met andere kindjes speelt. Een kopje koffie of thee erbij en je kunt even heerlijk ontspannen en ont-moeten.

(voor) Wie?

Het Mama Café is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal voor alle moeders (en hun kinderen) uit Lewenborg met kinderen in de leeftijd van 0-21 jaar oud (of die momenteel zwanger zijn).

Waar?

We willen de Mama Café bijeenkomsten en workshops gaan houden in 'het Eiland' in het Dok. Dit is een fijne huiselijke ruimte, met genoeg speel en knutsel ruimte voor de kinderen, en een fijne grote tafel met genoeg stoelen voor de moeders. Ook is er een heerlijke chill plek, en een keukentje om iedereen van wat lekkers te voorzien.

 

Hoe?

Het bedrag dat wij graag willen reserveren is om materialen (denk aan knutsel en workshop materiaal, maar ook flyers, posters etc) mee aan te schaffen, en workshop-leiders/sprekers een vergoeding te geven. We hebben gelukkig geen budget nodig voor de zaal huur.

Wanneer?

In eerste instantie willen we de Mama Café's 1x per week doen, waarbij we 1x per maand een grote workshop houden. Maar we hopen dat het wijkbudget een fijn startschot kan zijn, van een huiselijke & inspirerende plek waar moeders uit heel Lewenborg zich welkom voelen, met elkaar kunnen verbinden en vriendschappen voor het leven zullen opbouwen.  Wellicht dat we dus in de toekomst deze Mama Café's zullen uitbreiden, eventueel in samenwerking met de activiteiten die het WIJ-team/het Dok/Forum Lewenborg al organiseren.

 

Budget?

Voor het Mama Café vragen we een budget van € 2500,-. Hiervan willen we de sprekers/trainers/workshop leiders betalen, materialen kopen, voor koffie/thee/lekkers zorgen. Dit bedrag wordt verdeeld over alle bijeenkomsten. 

Locatie: 't Eiland (in het Dok)

Bestanden (1)

Wat is de beoordeling van dit idee?

Gefeliciteerd. Dit plan voldoet aan de gestelde criteria en zal daarbij stembaar worden op de Stem van Groningen.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • Arie-Pieter Schep

  Ha Astrid,
  Als papa word ik ook erg enthousiast van je mama-café. Heb je er bewust voor gekozen om het alleen voor mama's te doen? Lijkt me leuk als het ook open is voor papa's. Ik ben wel benieuwd of er meer mannen zijn die dit idee ook wel zouden willen voor mannen, dus hoop dat ze dat aangeven als ze dit lezen ;-)

  2 duimpjes  | 
  2
  0
  1 reactie (tonen) 1 reactie (verbergen)
  • Astrid Mucaj-van Hoesel

   Hi, ja we kunnen natuurlijk ervoor kiezen om het een 'Ouder' Café te noemen. Het lijkt mij wel leuk om het ook voor vaders open te stellen.

   1 duimpje  | 
   1
   0
   Geen reacties
  • Jannie

   Leuk idee, inderdaad ook voor de vaders! Welk budget is hiervoor aangevraagd?

   1 duimpje  | 
   1
   0
   Geen reacties
   Geen mijlpalen gedefiniëerd