Ga terug

Jij, Band in de wijk (Jeugdband Lewenborg)

Renze Veldhuizen Renze Veldhuizen  •  31-03-2023  •  2 reacties  •  Wijkbudget Lewenborg  • 

Muziek verbindt!

Oprichten van een jeugband in Lewenborg; Jeugband LWB.

Muziek ontwikkelt je creativiteit, geeft je zelfvertrouwen maar vooral: Muziek verbindt. Mensen zijn in deze tijd erg op zichzelf. Ook tussen jongeren is er van alles aan de hand. De ene groep tegen de andere, zelfs met geweld tot gevolg. Samen muziek maken schept een band (pun intended). Ik wil een plek bieden waar jongeren (doelgroep 12 t/m 18) samen muziek kunnen maken. Ik wil wekelijks samenkomen om elkaar te leren kennen, om nummers te leren spelen maar ook wat leren over muziek(theorie). Of het nu (k)pop, rock, hiphop, dance of alternatief is, zo lang het maar grooved komt het goed!

Mijn naam is Renze Veldhuizen en ik speel al verschillende instrumenten vanaf dat 6 jaar ben. Mijn hoofd instrument is gitaar en speel zelf veel CCm en gospel. Ik heb een grote voorliefde voor housemuziek en die elementen komen ook terug in mijn muziek. Ik ben zelf ook singer-songwriter en produceer zelf ook muziek.

Om mijn idee uit te voeren heb ik 4000 euro nodig om alle instrumenten, microfoons, speakers, kabels en stands aan te schaffen om samen met een groep jongeren een band op te bouwen. 

Ik wil dit project in samenwerking met het Dok, 't Schip en mijn stichting The Groovebox.org gaan doen. Het project moet in principe meerdere jaren gaan draaien en open zijn voor alle jeugd uit Lewenborg. Het project is hopelijk een start van een grote muzikale beweging in Lewenborg en het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn om dit in meerdere wijken te doen en misschien zelfs een battle of the bands te houden. 

Stem op ons!!  

 

Locatie: Ik heb al gesproken met wijkcentrum het Dok en er is ruimte om dit in ‘t Schip te doen

Idee ingediend door: The Groovebox.org

Wat is de beoordeling van dit idee?

Gefeliciteerd. Dit plan voldoet aan de gestelde criteria en zal daarbij stembaar worden op de Stem van Groningen.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd