Ga terug

Buurtvuur Lewenborg

Brecht K Brecht K  •  11-04-2023  •  Geen reacties  •  Wijkbudget Lewenborg  • 

Het vuur net aangestoken

Vergoeding van gemeenschappelijk eten & drinken voor de bezoekers van het buurtvuur Lewenborg. 

De geschatte kosten zijn max 200 € voor 11 a 12 keer per jaar buurtvuur. Daarbij doet de "eten en drinken" regelaar zelf de boodschappen en organisatie, zoals inpakken opruimen, schoonmaken en de afwas. 

De "vuurmeester" fietst twee keer heen en weer vanaf de houtblokken opslag naar de vuurplaats. Met hout, bankjes, stoelen, waxinelichtjes lantaarns, en regelmatig een extra mini vuurpot waarboven we kunnen koken.

We kijken uit naar een jaarlijkse voorziening van de kosten: indien een bijdrage van bezoekers wordt gevraagd is dit voor sommigen een drempel om het buurtvuur te bezoeken.

We zijn erg blij met de ter beschikking stelling van de elektrische bakfiets van het wijkteam voor t transport naar de vuurplaats. De ingebouwde deksel van de bakfiets is ook meteen een uitklapbare tafel!

De afgelopen jaren waren mede een succes door aardappelen te poffen en soep te maken.  Ook eenvoudige maar smaakvolle "eten wat de vuurpot schaft" gerechten.  We hebben ook wel een een broodje hamburger gemaakt. Verder is de aanwezigheid van wat chips, popcorn, koffie, thee, water, koekjes, fris en of sap iets wat het geheel compleet kan maken.  

Het buurtvuur maakt het mogelijk dat iedere bezoeker zich dieper verbonden voelt met dat wat belangrijk wordt gevonden. In zichzelf en in verbinding met de groep.

Bezoeken van het buurtvuur draagt voor bewoners bij aan het leren kennen van de wijk en genereert verbondenheid met de wijk. 

De werkzaamheden zorgen er dus voor dat iedereen die wil een genoeglijke avond met gesprek en vaak live muziek hebben!

 

Locatie: De locatie is aan het fietspad naar de noorddijkerweg.

Idee ingediend door: Stichting Buurtvuur

Wat is de beoordeling van dit idee?

Gefeliciteerd. Dit plan voldoet aan de gestelde criteria en zal daarbij stembaar worden op de Stem van Groningen.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd