Ga terug

Freubelinloop Beijum

Maowke Maowke  •  09-04-2024  •  Geen reacties  •  Beijum Bruist  • 

Freubelinloop

Namens de bewoners van de Freubelinloop de aanvraag voor wijkbudget om de nodige materialen aan te schaffen. 

De Freubelinloop is een plek voor IEDEREEN en daarom hebben de bewoners die dit samen oppakken besloten dat de inloop gratis moet zijn én blijven. Zo kan iedereen die het leuk vind vrij langskomen om gezellig samen te freubelen. De inloop houdt zich ook grotendeels bezig met het upcyclen van spullen, maar de ontmoeting en het gezellig samen zijn is voor de bewoners het meest belangrijk. Er is geen vaste club die elke week samenkomt, de inloop is vrij te bezoeken en dat maakt dat er elke keer een andere samenstelling kan zijn.

Wel zijn er bewoners wat actiever met het realiseren van de inloop en daar wordt regelmatig aangehinkt tegen de hinder dat er materialen ontbreken. Er wordt wel regelmatig wat gedoneerd door de wijkbewoners aan materialen, maar zo zal je ook weleens wat anders willen doen met elkaar óf praktische zaken nodig zijn (zoals lijm). 

Omdat de bewoners graag een onafhankelijk initiatief zijn vragen zij daarom een bijdrage vanuit het wijkbudget om zo nu en dan wat unieke leuke spulletjes aan te schaffen om de thema's gevarieerd te houden.  

De ruimtes waarvan de inloop gebruik maakt mogen zij vrij gebruiken. Dit maakt dat het geld enkel nodig is voor materialen, niet voor loonkosten en/of voedsel.

 

Denk hierbij aan klei, stenen, canvassen, kralen, papier, lijm(pistolen), goede (acryl)verf, materialen voor workshops, hobby benodigdheden (zoals kwasten, haaknaalden, etc) en zo is er meer dan genoeg nodig om de inloop voor iedereen toegankelijk te houden. 

Geschatte kosten van de indiener van het idee: €1.200

Locatie: Upcycle Atelier en Heerdenhoes

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd