Ideeën voor Beijum Bruist

Dit project heeft een bedrag van €25.000

Bloembommen Actie

10-02-2024  •  Geen reacties  •  Maowke  •  Beijum Bruist

De gemeente is druk bezig met de aanleg van wilde bloemen momenteel en dat bracht mij op dit idee. 

Het lijkt mij leuk om in de lente/zomer een grote actie te houden waar wij met zoveel mogelijk mensen bloembommen maken. Een soort "actie" om samen de insecten een hart onder de riem te steken. Zie je het voor je? Tafels vol mensen van alle leeftijden die lekker met modder en zaden aan de weer gaan om de nectar voorraad aan te vullen? ;-) 

Deze bloembommen kunnen wij dan weer verspreiden in eigen tuin of zones waar je dit mag "neergooien" zodat de insecten er plezier van hebben. Die zones zouden bijvoorbeeld in overleg met de gemeente vooraf afgesproken kunnen worden.

Wat er nodig is voor het realiseren van deze activiteit?

Een ervaren persoon die meer informatie kan bieden over het belang van wildgroei (voor de beestjes)

Gehuurde lange tafels, afvalbak en bankjes

Picknick kleden

Een ocatie: groene long? Ergens centraal zodat zoveel mogelijk mensen aansluiten

Goede zaden, potgrond, waterspuiten, waterkannen (ivm locatie buiten)

en er zullen vast wat onvoorziene kosten zijn die ik niet direct nu mee reken.

Ook kunnen bepaalde kosten tijdens het organiseren misschien meevallen als er meer betrokkenen zijn die ook even in het netwerk/eigen kasten kijken voor bijv kannen of kennis. :-) 

Lijkt het jou ook leuk mee te organiseren? Héél graag! Samen is het zo-veel leuker! 

Leesclub

11-02-2024  •  Geen reacties  •  Moordaap88  •  Beijum Bruist

Hallo,

Mij zou het heel leuk lijken als er in beijum een leesclub gaat komen. Het liefste dan niet het literaire werk, maar gewoon romans.

Ik denk dat er in de wijk meer dan genoeg mensen/vrouwen zijn die graag romans lezen en hier eens met een ander over willen kunnen praten. De boeken kunnen dan bijv doormiddel van ideeën inbrengen worden geloot en mensen kunnen deze dan tijdig reserveren via de bibliotheek, of zelf aanschaffen, net wat ze willen. We kunnen elke maand of elke 2 maanden een leesclub hebben en dan een planning maken, zodat iedereen even ver is en het boek openlijk besproken kan worden. Dan kan de club 1 keer per week samenkomen of eens per 2 weken om het boek te bespreken. 

Heel veel geld is er niet voor nodig, omdat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar boeken. Maar bijv gratis koffie/thee zou wel heel leuk zijn.

Ik zou dit zelf kunnen leiden en ik zou vragen kunnen maken, waar we over kunnen praten.

 

Zelf doe ik al wel redelijk wat leesclubs, maar altijd online. En het lijkt me een perfecte aanvulling voor de wijk. En ik kan echt niet de enige zijn die hier behoefte aan heeft!

Wasbaar maandverband

05-02-2024  •  Geen reacties  •  Esther Smid  •  Beijum Bruist

Ik wil graag een nieuwe naaimachine aanschaffen om mijn project "wasbaar maandverband" en duurzame wasbare verzorgingsproducten (wasdoekjes, wattenschijfjes etc) zelf maken nieuw leven in te blazen. Dit ben al eens opgestart maar vanwege te weinig ervaring en technische kennis liep dit spaak en was ons prototype niet geschikt om te dragen.

Ik heb een tweedehands naaimachine kunnen kopen maar helaas werkt die niet goed en markeert er van alles aan waardoor ik helaas niet verder kan met de duurzame producten.

Graag zou ik geld ontvangen voor een naaimachine en wat stoffen om te kunnen starten met het project. 

Ik ga bij mijn werkgever die een eigen naaiatelier heeft in overleg om samen een mooi product te kunnen maken . Update 06-02-24; inmiddels ben ik in gesprek met de makerspace op de Hanze!

Die producten worden uitgedeeld aan mensen in de wijk. ik hoop op de zomermarkt al wat te kunnen laten zien!