Ga terug

Nestschommel

TRV Stadspark TRV Stadspark  •  13-05-2024  •  Geen reacties  •  Kinderen en jongeren  • 

Permacultuur

De Tuin- en Recreatie Vereniging “Stadspark” doet mee aan het project “Natuurlijk Tuinieren”. De werkgroep Natuurlijk Tuinieren en enkele enthousiaste tuinleden, daarbij begeleidt door een projectleider van het AVVN, is gestart met het opstellen van een advieslijst en vervolgens met deze adviezen hard aan de slag gegaan. Bij de uitvoering hiervan zijn o.a. de gemeenschappelijke gebieden op ons tuinpark op ecologische wijze ingericht met: een vlindertuin, een paddenpoel, een insectentoren, huiszwaluwtil, nestkastjes en vleermuizenkasten. Verder is er een bomenpad, met bijzondere bomen, uitgestippeld op ons tuinpark. 

Jaarlijks ontvangen wij veel bezoekers in het voedselbos en paddenpoel of mensen diede bomenroute lopen dan wel de andere mooie plekken bekijken. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd over natuurlijk tuinieren. Wij hebben nauw contact met de bewoners van Buitenhof en organiseren regelmatig samen activiteiten. 

Om het voor onze bezoekers aantrekkelijker te maken om het park te bezoeken willen wij graag op het speelveld voor de kinderen een nestschommel plaatsen. De speelplaats ligt naast het voedselbos en de vlindertuin op de grens met Buitenhof. Terwijl de ouders dan genieten van een wandeling door het voedselbos kunnen de kinderen lekker spelen op het speelveld. Omdat de veiligheid van het spelen voorop staat en de plaatsing op de juise wijze moet gebeuren hebben wij de kosten ingeschat op € 5.000,-. Waarbij het grootste gedeelte de plaatsingskosten zijn.  

 

Geschatte kosten van de indiener van het idee: €5.000

Idee ingediend door: TRV Stadspark

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd