Ideeën voor Kinderen en jongeren

Dit project heeft een bedrag van €100.714

Upgrade speeltuintje(s) van Drielstlaan

13-05-2024  •  Geen reacties  •  marijker6  •  Kinderen en jongeren

Een tijd geleden is er een hele speeltuin weggehaald aan de van Drielstlaan (aan de vijver). Er is helaas niks voor terug gekomen. Dit waren leuke toestellen voor alle leeftijden.  Om spelen in de eigen straat leuker te maken zou een upgrade van bijvoorbeeld deze speeltuin een goed idee zijn.  Een klein speeltoestel of glijbaantje zou al mooi zijn voor de kinderen. 

Klimpark in Julianapark

16-05-2024  •  Geen reacties  •  Usiena Alles  •  Kinderen en jongeren

Aan het einde van de Drakesteijnstraat ligt een groot (voetbal)veld. Voorheen werd dit veld wekelijks gebruikt voor sport door Connect maar ze zijn hiermee gestopt. Inmiddels wordt het veld als uitlaat-/speelplaats gebruikt door hondeneigenaren en willen kinderen er niet meer spelen. 

Wanneer de Kreukelhof gebruik maakt van het veld maken de vrijwilligers het eerst schoon.

Omdat niet alle kinderen voetballen of basketballen en het veld uitstekend geschikt is voor meerdere doeleinden zou een klimpark hier heel goed passen.

Omdat zo'n klimpark naar wens wordt ontworpen/gebouwd is het bedrag slechts een schatting.

Water speelpark bij de Ruskenveense Plas.

14-05-2024  •  Geen reacties  •  Leon Hilarides-Batista Patterson  •  Kinderen en jongeren

Met speelboot, vlot eiland, wandel pier, glijbaan, lage duikplank en rodelbaan.

Het vlot eiland kan ook gebruikt worden voor optredens vanaf het water.

De rodelbaan vanaf het trein viaduct kan later elektrisch gemaakt worden en verlengd worden naar de multifunctionele ijsbaan, trein overgang Hoogkerk en de stations Groningen Centraal en Suikerzijde (wordt nog gebouwd).

Niet alleen een leuk idee voor de inwoners maar ook om het gebied interessanter te maken voor toerisme. En de rodelbaan om reistijden te verkleinen en het is aantrekkelijker voor bedrijven om hiernaartoe te komen.

Uitgevoerd door de indiener.

 

Upgrading buitenspeeltuin VHJ voor de allerkleinsten

29-04-2024  •  Geen reacties  •  Koos Tak, Dorpshuis Hoogkerk  •  Kinderen en jongeren

Speeltuin VHJ wil graag haar buitenspeeltuin upgraden, zodat:

  • er speeltoestellen komen voor de allerkleinsten (zijn er nu niet)
  • er een beschutte plek (zonwerend) in de speeltuin is waar kinderen en hun ouders uit de zon kunnen zitten (de speeltuin is door woningen omgeven waardoor er weining wind is op het speelveld)
  • de totale kosten zijn meer dan hieronder aangegeven, maar een deel zal worden gerealiseerd met ondersteuning van de speeltuincentrale. Het ingediende bedrag zou het plan afmaken

Nestschommel

13-05-2024  •  Geen reacties  •  TRV Stadspark  •  Kinderen en jongeren

De Tuin- en Recreatie Vereniging “Stadspark” doet mee aan het project “Natuurlijk Tuinieren”. De werkgroep Natuurlijk Tuinieren en enkele enthousiaste tuinleden, daarbij begeleidt door een projectleider van het AVVN, is gestart met het opstellen van een advieslijst en vervolgens met deze adviezen hard aan de slag gegaan. Bij de uitvoering hiervan zijn o.a. de gemeenschappelijke gebieden op ons tuinpark op ecologische wijze ingericht met: een vlindertuin, een paddenpoel, een insectentoren, huiszwaluwtil, nestkastjes en vleermuizenkasten. Verder is er een bomenpad, met bijzondere bomen, uitgestippeld op ons tuinpark. 

Jaarlijks ontvangen wij veel bezoekers in het voedselbos en paddenpoel of mensen diede bomenroute lopen dan wel de andere mooie plekken bekijken. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd over natuurlijk tuinieren. Wij hebben nauw contact met de bewoners van Buitenhof en organiseren regelmatig samen activiteiten. 

Om het voor onze bezoekers aantrekkelijker te maken om het park te bezoeken willen wij graag op het speelveld voor de kinderen een nestschommel plaatsen. De speelplaats ligt naast het voedselbos en de vlindertuin op de grens met Buitenhof. Terwijl de ouders dan genieten van een wandeling door het voedselbos kunnen de kinderen lekker spelen op het speelveld. Omdat de veiligheid van het spelen voorop staat en de plaatsing op de juise wijze moet gebeuren hebben wij de kosten ingeschat op € 5.000,-. Waarbij het grootste gedeelte de plaatsingskosten zijn.  

 

Straatvoetbal court (kunststofgras veld) Hoogkerk

17-05-2024  •  Geen reacties  •  Tim_Mulder  •  Kinderen en jongeren

Heerlijk een potje straatvoetbal! Dichtbij huis, met je team, met familie of vrienden uit de buurt; het lijkt ons een uitstekend idee. Hoogkerk mist een mooie en veilige ontmoetingsplek voor jong en oud waar je een goede pot straatvoetbal kan spelen. Wij pleiten daarom voor een professioneel openbaar sportveld in Hoogkerk. Naast de vrije besteding van het veld zouden we als Reach Community graag sport-clinics organiseren voor de jongeren uit Hoogkerk e.o.

Wat is er nodig: een centrale locatie en co-financiering. Er zijn meerdere opties in Hoogkerk die het nader uitzoeken waard zijn. De ijsbaan lijkt vooralsnog de beste optie. Bij het mogelijke vervolgstadium zullen we deze opties gezamenlijk verkennen op hun uitvoerbaarheid (het veld is zo'n 42 bij 28 meter). Voor de financiering dragen we als Reach Community in Hoogkerk graag bij. Maar voor de realisatie zullen we (en willen we graag) met meer belangstellenden samenwerken. Lijkt dit idee jou wat? Breng dan vooral je stem uit! Hartelijk dank!

Reach Community is een wijkcommunity in Hoogkerk. We zien een groeiende nood in gezinnen, armoede. eenzaamheid, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Reach Community wil hierin als familie in de wijk bijdragen aan verandering. We doen dit doormiddel van verschillende opbouwende activiteiten op het gebied van geloof, ontmoeting en de missie om uit te reiken naar praktische nood oms ons heen. Reach Community is gestart (2021) en wordt gedreven door het voorbeeld van Jezus oprechte aandacht, liefde en hulp aan mensen.

Fonteintje in dorpshart Hoogkerk

17-05-2024  •  Geen reacties  •  Rutger Noordam  •  Kinderen en jongeren

Een fonteintje is altijd een magneet voor kinderen en jongeren, maar ook anderen vinden dat een sfeervol element, wat een plek veel aantrekkingskracht kan geven, waar mensen aan gehecht raken. Een fonteintje in het dorpshart van Hoogkerk hoeft niet groot te zijn en valt tussen de winkels aan de Zuideweg goed in te passen. Op dit moment zijn de Wijkraad, Sterk Hoogkerk en de gemeente samen bezig het centrum van Hoogkerk aantrekkelijker, groener en veiliger te maken, een fonteintje zal als element daarbij veel toevoegen. Met een zorgvuldig ontwerp van de fontein en haar plaatsing blijft voor iedereen de veiligheid gewaarborgd. Verder moet net als bij andere fonteintjes geregeld worden dat de fontein alleen overdag werkt en niet als het donker is. Stel eens voor hoe mooi het kan worden!

Dierenweide Minerva

15-05-2024  •  Geen reacties  •  Fokko  •  Kinderen en jongeren

De Dierenweide Minera opgericht in 1992 door buurtbewoners en tot op heden ten dage een locatie waar de buurtbewoners, kinderen, scholen, vrijwilligers en mensen die omringd zijn door de dieren hun rust vinden, samenkomen. Het wordt beheerd door zeer enthousiaste vrijwilligers.

Deze Dierenweide is door de toenemende wet- en regelgeving vanuit de overheid en aanvullend vanuit de Gemeente Groningen toe aan een aanpassing om aan deze regels te moeten gaan voldoen zodat de kwaliteit, veiligheid en hygiene voor de vele bezoekers gewaarborgd wordt.

Hieraan vast hangt het verlenen van subsidie vanuit de Gemeente. De subsidie is voor de kosten van: diervoer, dierverzorging, dierenartskosten, schoonmaak dierverblijven en bezoekersruimtes en de kosten voor klein onderhoud. Met deze financieen en de donaties is er geen geld om die kwaliteitsimpuls te geven die de Dierenweide nodig heeft om medio 2026 klaar te zijn voor het certificaat van de Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland (vSKBN). Het risico is dat door een controle van de NVWA de Dierenweide moet ophouden te bestaan of alsnog hun kwaliteit op orde te brengen.

Laten wij dat nu voor zijn en nu alvast de zaken op orde brengen.

Het idee heet daarom 'Kwaliteitsimpuls' hiermee en met behulp van de Gemeente kan de Dierenweide Minerva door blijven gaan. De bezoeker zal ervaren dat er veel aandacht is voor de veiligheid en de hygiene. Ouders, begeleiders etc. kunnen hun kinderen, mindervaliden en mensen met een andere beperking onbezorgder een bezoek laten brengen aan de Dierenweide Minerva. 

Immers deze Dierenweide is belangrijk voor de buurt en heeft een maatschappelijke, educatieve en helende werking op de bezoekers en vrijwilligers.

Korte cursussen zoals lassen en programmeren. Gratis bijles Wiskunde.

14-05-2024  •  Geen reacties  •  Leon Hilarides-Batista Patterson  •  Kinderen en jongeren

Dit is voor mensen die bijvoorbeeld hun school niet af hebben kunnen maken, die ander werk willen of die blijven zitten omdat ze niet goed zijn in Wiskunde.

Het plan zorgt voor minder werkloosheid, meer levensvreugde en veiligheid.

Voor een periode van 10 jaar.

Georganiseerd door de indiener.

 

Opknappen en verbeteren huidige Skatebaan

26-04-2024  •  Geen reacties  •  T Juliana  •  Kinderen en jongeren

De Kinderwijkraad ziet graag dat de huidige skatebaan flink opgeknapt en verbeterd wordt. Op dit moment is de skatebaan is verouderd en niet veilig. Er zijn hier al meerdere ongelukken gebeurd. botbreuken, diepe wonden etc