Stem van Groningen

Ga terug

Extra leuk onderwijsaanbod samen met IKC Borgman, SKSG en De Jonge Onderzoekers!

Mirjam Mirjam  •  01-11-2019  •  Oosterparkwijk  • 

IKC Borgman, SKSG en De Jonge Onderzoekers

De Oosterparkwijk  is in ontwikkeling. Een belangrijke ontwikkeling is dat De Borgman Vinkenstraat, Siebe Jan Bouma school en SKSG samen een nieuwe pand gaan betrekken op de plek waar eerder het Treslinghuis stond. Dit wordt IKC Borgman Oosterpark. IKC staat voor Integraal KindCentrum. Wil je daar meer over weten .. neem dan contact op met De Borgman Vinkenstraat of SKSG.

Maar ... waar gaat het idee nou over? Als wijk kunnen bijdragen aan en stimuleren van de ontwikkeling van 'onze' kinderen door ze een extra leuk onderwijsaanbod  te kunnen bieden! ....  hoe kunnen wij dat samen realiseren? Naar mijn mening kan dat heel goed door verbinding te maken met een organisatie die ook in onze wijk zit, nl. De Jonge Onderzoekers. Hoe gaaf zou het zijn als  'onze' kinderen tijdens schooltijd of BSO-tijd op al dan niet projectmatige basis op hun eigen niveau bezig kunnen zijn met houtbewerking, elektronica, programmeren, wetenschap, kunst , innovatie etc.  .... met onderzoeken en ontdekken!

Maak bijvoorbeeld een magnetische pennenhouder, maak van stof spinnen en vleermuizen voor Halloween, maak een zwaaipapagaai of een versterker voor je tablet ... allerlei vaardigheden leer je ontwikkelen .... lees de tekening, verzamel je materialen, verfijn je motoriek met solderen, maak aansluitingen, (figuur)zagen, naaien, overleg met je instructeur, schilderen etc. 

Vooral voor de opstart van dergelijke activiteiten is geld nodig en dat kan heel goed mogelijk worden gemaakt met een bedrag wat nu ter beschikking wordt gesteld. 

Hopelijk krijgen we jullie stemmen!

Documenten (1)

Uitleg van de prijs van het idee

Zie documenten


Login To Comment
Geen mijlpalen gedefiniëerd