Ga terug

De Paradijsvogeltuin

Paradijsvogels Paradijsvogels  •  02-11-2019  •  5 reacties  •  Oosterparkwijk  • 

paradijsvogeltuin.jpg

In de Oosterparkwijk ligt sinds kort een stukje braakliggend terrein te wachten op een nieuwe tijdelijke invulling. Wij, bewoners van de Paradijsvogelstraat, wonen al 10 jaar naast deze bijzondere plek en dromen al jaren over een Paradijsvogeltuin! Een plek waar bijna alles kan; van en door de buurt. Een plek waar dromen kunnen samenkomen en werkelijkheid kunnen worden. Én veel van de inmiddels andere aangedragen ideeën ook een plek kunnen krijgen.

Met iedereen die wil komen helpen willen wij met zoveel mogelijk hergebruikte materialen om te beginnen een klein gebouwtje “De Woonkamer” realiseren. Dit is het hart van de Paradijsvogeltuin; waar men elkaar kan ontmoeten en ideeën kan uitwisselen. Ook willen we een mooie toegangspoort maken die meer uitnodigend is om binnen te wandelen.

Er staat al een botonnen constructie die goed omgetoverd zou kunnen worden tot een klein gebouwtje

Middels een bord bij “de woonkamer” en een website kan iedereen ideeën aandragen en met elkaar tot uitvoering brengen. Zo wordt de Paradijsvogeltuin een plek waaraan iedereen uit de buurt iets kan bijdragen of dingen kan organiseren. Dit kunnen langere projecten zijn zoals: een zelfpluktuin, een tropische kas of een buurtcamping. Maar ook kleine evenementjes zoals: een rommelmarkt, openluchtbioscoop, kledingruilbeurs of huttenbouwweek.

Qua voorzieningen willen we de Paradijsvogeltuin zelfvoorzienend maken. Door het opvangen van regenwater, het installeren van zonnepanelen en bijvoorbeeld een composttoilet.

De kosten voor benodigde materialen en het maken en beheren van een goede website schatten we op ongeveer € 10.000,-. De werkuren voor realisatie en onderhoud doen we met zijn allen.

Bestanden (1)

Waarom zijn dit de kosten?

Overzicht kosten Maken en beheren website 2.000,00 Eten en drinken voor vrijwilligers bouwdagen 1.000,00 Zonnepanelen (complete set, liefst hergebruikt) 2.300,00 (Transport) kosten voor verzamelen gebruikte bouwmaterialen 800,00 Specifiek (aansluit) materiaal Wateropvangsysteem / stroom / toilet 800,00 Bevestigingsmaterialen zoals schroeven E.D. 500,00 Schone aarde E.D. voor eetbare beplanting 200,00 Gereedschap zoals scheppen en klein materieel zaols verbandtrommel E.D. 400,00 Noodzakelijke kosten van derden voor bijvoorbeeld het erkend laten aansluiten van voorzieningen 1.000,00 Onvoorziene kosten ( vergunningen ) 1.000,00 Totaal 10.000,00

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd