Stem van Groningen

Ga terug

Tafeltennistafel(s) de nieuwe ontmoetingsplek voor 8 tot 88!

Sybolt de Jong Sybolt de Jong  •  02-11-2019  •  Oosterparkwijk  • 

De mooiste outdoor tafeltennistafel

Je ziet ze in Berlijn bijna op elke pleintje of straathoek (https://www.pingpongmap.net/berlin) en in Groningen (https://www.pingpongmap.net/groningen) nog maar zeer weinig. De tafeltennistafel is in Berlijn een echte verbinder. Bij goed weer zijn de meeste exemplaren in gebruik en worden tot de zon ondergaat actief gebruikt. Of het nou een wedstrijdje is tussen vader/moeder, zoon/dochter, zus/broer, vrienden/buurtgenoten of met tien man een potje 'rond-de-tafel'. In Berlijn zag ik pingpongwedstrijden tussen pubers, studenten, bejaarden en zelfs daklozen in elke willekeurige combinatie. Dat moet toch ook mogelijk zijn in ons mooie Oosterpark.

Een mooie plek om te starten met de eerste verbindings tafeltennistafel is de speeltuin bij het Kooijkerplein. Ze nemen maar weinig ruimte in en brengen de wijk (en misschien later onze Stad) in beweging. 

De tafeltennistafel (gefotografeerd in Berlijn) op de afbeelding is hufterproof, duurzaam in het gebruik, is goed te bespelen en ziet er ook nog eens goed uit. De tafeltennistafel inclusief stenenondergrond kost 3000 euro.

Op basis van de ervaringen op het Kooijkerplein hoop ik dat er meer plekken in de Oosterpark komen waar we tafeltennistafels kunnen plaatsen en in de toekomst op vele plekken in onze mooie Stad. 

Dus stem op mijn idee en misschien spelen we binnenkort het eerste potje.

Location

Organization Name

Uitleg van de prijs van het idee

De tafeltennistafel inclusief stenenondergrond kost 3000 euro.


Login To Comment
Geen mijlpalen gedefiniëerd