Ga terug

Tafeltennistafel(s) de nieuwe ontmoetingsplek voor 8 tot 88!

Sybolt de Jong Sybolt de Jong  •  02-11-2019  •  Geen reacties  •  Oosterparkwijk  • 

De mooiste outdoor tafeltennistafel

Je ziet ze in Berlijn bijna op elke pleintje of straathoek (https://www.pingpongmap.net/berlin) en in Groningen (https://www.pingpongmap.net/groningen) nog maar zeer weinig. De tafeltennistafel is in Berlijn een echte verbinder. Bij goed weer zijn de meeste exemplaren in gebruik en worden tot de zon ondergaat actief gebruikt. Of het nou een wedstrijdje is tussen vader/moeder, zoon/dochter, zus/broer, vrienden/buurtgenoten of met tien man een potje 'rond-de-tafel'. In Berlijn zag ik pingpongwedstrijden tussen pubers, studenten, bejaarden en zelfs daklozen in elke willekeurige combinatie. Dat moet toch ook mogelijk zijn in ons mooie Oosterpark.

Een mooie plek om te starten met de eerste verbindings tafeltennistafel is de speeltuin bij het Kooijkerplein. Ze nemen maar weinig ruimte in en brengen de wijk (en misschien later onze Stad) in beweging. 

De tafeltennistafel (gefotografeerd in Berlijn) op de afbeelding is hufterproof, duurzaam in het gebruik, is goed te bespelen en ziet er ook nog eens goed uit. De tafeltennistafel inclusief stenenondergrond kost 3000 euro.

Op basis van de ervaringen op het Kooijkerplein hoop ik dat er meer plekken in de Oosterpark komen waar we tafeltennistafels kunnen plaatsen en in de toekomst op vele plekken in onze mooie Stad. 

Dus stem op mijn idee en misschien spelen we binnenkort het eerste potje.

Locatie: Het Kooijkerplein is nu al een ontmoetingsplek voor ouders met jonge kinderen maar met het toevoegen van tafeltennistafels is er iets voor iedereen van 8 tot 88!

Idee ingediend door: Namens een aantal buurtgenoten die wonen in de straten rondom het Kooijkerplein

Waarom zijn dit de kosten?

De tafeltennistafel inclusief stenenondergrond kost 3000 euro.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd