Ga terug

Een jaar lang activiteiten voor kinderen en volwassenen

Bina Bina  •  26-09-2019  •  Geen reacties  •  Oosterparkwijk  • 

IMG_7109.JPG

Beste wijkbewoners ik heb een Goed Idee !!

De meeste wijkbewoners uit de oosterparkwijk weten dat wij vanuit stichting Ik Trakteer vele verschillende activiteiten organiseren in de oosterparkwijk voor jong en oud van verschillende leeftijd groepen, de leeftijd/doelgroepen en bereik in de oosterparkwijk wijk is dan ook heel groot.

Samen met wijkbewoners/vrijwilligers Tonia en Linda en ikzelf (Bina) organiseren wij vele activiteiten in de oosterparkwijk, maar we krijgen vaak ook veel hulp tijdens de activiteiten van de moeders,oma's opa's uit de oosterparkwijk. Kortom er zijn veel wijkbewoners die volop meehelpen.

Soms krijgen we donaties en gaan we met wat we hebben onze activiteiten organiseren maar onze materialen en producten raken ook op waardoor we vaak niet verder kunnen en komt alles stil te liggen. We zijn dus eigelijk voor alles wat we doen afhankelijk van subsidies om bv materiaal/ producten te kunnen aanschaffen. Soms worden de aanvragen wel goedgekeurd en soms ook niet.  We kunnen geen planning vooruit maken omdat een aanvraag subsidie en het verwerken een aantal weken gaat duren. Daarom plaats ik hier mijn idee voor: Een jaar lang activiteiten voor kinderen en volwassenen

Totale kosten 5000,- financiële bijdrage activiteiten kinderen & ouderen voor een duur van 12 maanden.

De bijdrage van E5000,- willen we gebruiken voor activiteiten voor een duur van 12 maanden.

Met deze subsidie worden alle activiteiten wat we willen gaan doen betaald gedurende 12 maanden.

Alles wordt door stichting Ik Trakteer en wijkbewoners oosterparkwijk  en eventuele samenwerking met instanties uit de oosterparkwijk georganiseerd.

Kortom voor en door wijkbewoners oosterparkwijk.

Alles wat we organiseren wordt overlegd met wijkbewoners en kinderen wat ze graag zouden willen doen vandaar uit maken we een 4 weken programma en zal dit elke maand herhaald worden met steeds een nieuwe 4 weken programma. Op deze manier weet iedereen die met ons mee wilt doen een vooruitzicht programma en hebben we een nauwe betrokkenheid maar vooral samenwerking met de wijkbewoners. De instanties uit de oosterparkwijk die met sommige programma’s met ons mee doen zullen ook nauw betrokken zijn met het opbouw en uitvoeren van de activiteiten.

De meeste activiteiten zullen we op eigen locatie doen, maar soms zullen er ook activiteiten worden gedaan die misschien een centrale plek of ruime nodighebben. We zullen in overleg met andere wijkinstanties de ruimte gebruiken op een andere locatie in de oosterparkwijk bv het Wijteam gebouw, Svo speeltuin enz. 

We doen eigelijk al heel veel in de wijk met meestal een grote opkomst maar zoals eerder vermeld zonder subside kunnen wij niet optimaal en vaak helemaal niet verder. 

Met de gevraagde subsidie kunnen we zeker de onderstaande super leuke activiteiten doorzetten voor en door wijkbewoners uit de oosterparkwijk... maar is er altijd mogelijkheden voor meer nieuwe ideeën van wijkbewoners

 • Ouder en kind activiteiten 
 • Koffieochtend ouderen
 • Inloopochtend wijkbewoners
 • Crea dagen ouderen
 • Crea dagen kinderen
 • Bus uitje
 • Pasen paasontbijt, eieren verven, noten zoeken,
 • Sinterklaas sinterklaasfeest, sinterklaas speurtocht, kinderbios,
 • Kerst activiteiten kerst ontbijten, koekhuisjes bakken, schaatsen,kind kerstvoorstelling,kinderbios
 • Koningsdag springkussens,popcorn automaat,smick clown,rommelmarkt,hollandse spelen.
 • Voorjaars activiteiten, heel oosterpark bakt, lammertjesdag uitje,vogel voederbakjes maken,
 • Zomervakantie activiteiten alle doelgroepen, start zomervakantie (summer dance  color powder festival ) daarna 3 week elke dag activiteiten.

De gehele subsidie zal worden gebruikt voor materialen en producten die we nodig hebben bij al onze activiteiten het hele jaar door.

Vindt jij dit ook een Goed Idee.... stem dan op mij !!

Groetjes Bina

Oprichter stichting Ik Trakteer, wijkbewoner, vrijwilliger, initiatief nemer Goed Idee

Locatie: oosterparkwijk Groningen

Idee ingediend door: Stichting Ik Trakteer

Waarom zijn dit de kosten?

Ik wil subsidie aan vragen voor 1 jaar, als we iets leuks willen organiseren, of het nu voor de ouderen is of voor de kinderen, we kunnen dan heel snel starten. Op deze manier beschikken we dan al over subsidie die we per direct kunnen gebruiken.

Geen mijlpalen gedefiniëerd