Ga terug

De buurttuin in de Slachthuisstraat als eerbetoon aan de wijk!

Ellie Jelsema Ellie Jelsema  •  04-10-2019  •  11 reacties  •  Oosterparkwijk  • 

Buurttuin Slachthuisstraat

Het mooist is als de kinderen meewerken aan het ontwerp van de muurschildering, zodat als ze er langs lopen of fietsen denken:  

"Daar heb ik aan meegewerkt en bedacht, er zit een stukje van mij in."

Aan de Slachthuisstraat ligt een stukje groen waar we graag een mooi eerbetoon aan de wijk van willen maken! Met een muurschildering en bankjes om even te gaan zitten. Niet alleen voor de bewoners van de straat, maar voor alle wijkbewoners van de Oosterparkwijk en iedereen die er maar langs loopt of fietst! 

We willen graag een muurschildering aanbrengen dat ontworpen is door de kinderen uit de straat. Het moet een eerbetoon worden aan de dieren die vroeger geslacht zijn in het slachthuis dat op deze plek gestaan heeft. We denken aan een afbeelding van een koe, een varken, paard en een schaap. Het mooist is als de kinderen het inkleuren en meedenken, zodat als ze er langs lopen of fietsen denken: "Daar heb ik aan meegewerkt en bedacht, er zit een stukje van mij in." Op die manier hopen we ook dat het een mooie plek blijft. Het idee is dat de kinderen de muurschildering samen met een kunstenaar, Koen de Graaf, gaan ontwerpen. Op zijn website kan je zijn werk bekijken: http://koendegraaf.com

Voor de muur waar de muurschildering komt is een stukje tuin. Ons idee is om daar bankjes in te plaatsen zodat het een gezellige plek wordt om even te zitten. De bankjes worden ook ontworpen door een kunstenaar, Tom Dijkstra (www.tomdijkstra.info). Tom en Koen gaan samenwerken zodat beide kunstwerken in elkaar overlopen en het een mooi geheel wordt.

De tuin heeft ook een opknapbeurt nodig. Mooie bodembedekkers en ook planten die er groen uitzien in de winter, nu zijn het in de winter kale takken.

Woningbouw Nijestee en de VvE zijn beide akkoord met de plannen die we als straatbewoners in gedachten hebben. 

Het zou fantastisch zijn dat als je de hoek omkomt om naar de Hortensialaan te lopen, denkt: "Wauw dat ziet er leuk uit!!"

Bestanden (2)

Waarom zijn dit de kosten?

Muurschildering + workshop € 2.755,00 (zie bijgesloten offerte) Bankjes € 3.500,00 Beplanting van de tuin € 1.850,00 (zie bijgesloten offerte) Totaal €8105. Afgerond €8100

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd