Ga terug

Jeu de boulesbaan

luukkobes luukkobes  •  15-10-2019  •  1 reactie  •  Oosterparkwijk  • 

jeudeboules

Jeu de boulesbaan

Wij, Luuk Kobes en Ruth Greven hebben al een tijd het mooie idee voor een Jeu de boulesbaan op het veld tussen de Professor Rankestraat en de Professor Enno Dirk Wiersmastraat.

Dit idee is ontstaan uit een driegeneratietuin. Wij willen heel graag alle leeftijden uit de buurt bij deze tuin betrekken.

Een aantal jaren geleden is deze tuin van een vervallen hondenuitlaatveld al omgetoverd door de omringende buurtbewoners.

Zij hebben destijds al het initiatief genomen om een moestuin, voetbalveldje en speeltuin aan te leggen met behulp van de Gemeente Groningen. De moestuin is ontstaan als een onderdeel van de Eetbare Stad Groningen. Dit heet nu Eetbaar Groningen. Deze actieve moestuinclub vindt het heel leuk om hier een driegeneratietuin van te maken. Dit willen we nog meer stimuleren door de aanleg van een Jeu de boulesbaan. 

Er zijn waarschijnlijk wel meer geschikte locaties denkbaar in de Oosterparkwijk.

Kosten:

Aanlegkosten zijn begroot om en nabij de 5000 euro per baan.

Aanleg dakplataanboom en bankje: 500 euro

Onderhoud van de baan kunnen we zelf uitvoeren.

Beste mensen, willen jullie gezellig Jeu de Boulen in ongedwongen sfeer stem dan op ons!

Alvast dank!

Groeten, Luuk en Ruth

Locatie: Professor Rankestraat / Professor Enno Dirk Wiersmastraat

Bestanden (1)

Waarom zijn dit de kosten?

De aanlegkosten zijn begroot op ongeveer 5000 euro per baan. Aanleg dakplataanboom en bankje: 500 euro. Onderhoud van de baan kunnen we zelf uitvoeren.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • Herman1

  Als we zelf even de mouwen opstropen kunnen we dit idee voor een fractie van de voorgestelde prijs realiseren. Koop een paar zakken zand en grind bij de Praxis, leen een paar schoppen en een hark, en dit is binnen een dag te realiseren.

  Geen duimpje  | 
  0
  0
  Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd