Ga terug

Speeltuin Kooijkerplein speelbaar houden in winter d.m.v. (sfeer)verlichting

Mirjam Mirjam  •  15-10-2019  •  2 reacties  •  Oosterparkwijk  • 

Speeltuin Kooijkerplein

ONWIJS GOED IDEE!!                        TOF!!                           HEEL LEUK!!  

In de lente en zomer bruist de speeltuin aan het  Kooijkerplein. Na het eten ook nog even spelen.  Ouders op het bankje met een kop koffie of thee. Gezelligheid.  En rond 20.00u gaan de meeste kinderen (en ouders ;)) naar huis. 

In de donkere maanden is dit niet meer mogelijk. Er is o.a. onvoldoende verlichting. Terwijl er ook in de herfst en winter behoefte is om te  voetballen,  klimmen, schommelen .. lekker buiten. Kopje koffie in winterjas ;)

In het kader van blijven bewegen, buiten spelen,  gezelligheid etc zou ik willen voorstellen de speeltuin subtiel en/of gericht en/of misschien wel sprookjesachtig te verlichten in deze periode. Niet langer dan tot 20.00u i.v.m. evt overlast en onnodige verlichting

Mogelijke bezwaren 

 • Hangjongeren kan een bezwaar zijn, echter is de bedoeling dat de verlichting aangaat als het donker wordt (sensor) en uit gaat op een door ons ingestelde tijd, bijv 20.00u. Voor hangjongeren is dit waarschijnlijk geen interessant tijdstip. 
 • Als blijkt dat het licht onnodig brandt kunnen we de tijden aanpassen 

Belang

Zowel de straat als de wijk heeft belang bij een veilige en gezellige speeltuin.  Dit initiatief kan als voorbeeld dienen voor andere speelplekken in de wijk. 

Begroting

De begroting staat hieronder.

Onderhoud 

Het vervangen van lampen kan door een van de straatbewoners gedaan worden evenals het instellen van een tijdklok. Er kan een groepje bewoners aangewezen worden dat als aanspreekpunt kan dienen. Gespecialiseerder onderhoud zal ingeleend moeten worden. 

Het idee is gedeponeerd in de buurtapp waar  ca 170 deelnemers in zitten. Enkel positieve reacties. Hieruit is ook het idee van de tafeltennistafels uit ontstaan.  

Wij hopen van harte op jullie stemmen namens de kinderen van de Oosterparkwijk!

 

 

Waarom zijn dit de kosten?

Optie verlichting 1 – op stroom - Een tijdslot op de verlichting - Bij de 'hoofdingang' een prikkabel van 50 meter met stekker en gemonteerde fittingen en 100 led lampen €500 bijv, www.prikkabelled.nl - Bij het voetbalveldje 2 breedstralers ca. €300 bijv. allekabels.nl / Bauhaus / Praxis etc. waarbij het meest ideale zou zijn dat deze lampen op beweging aangaan, maar uiterlijk op de ingestelde tijd helemaal uit gaan. - Aansluiting bij een elektriciteitskast en/of lantaarnpaal i.o.m. de gemeente. - In geval een stekker dan zijn er wel kosten elektriciteit, maar nog niet specifiek weer te geven. - Aansluiting op het elektriciteitsnet via de gemeente heeft dan heel sterk de voorkeur omdat zij evt. ook de kosten daarvoor kunnen dragen. V.w.b. de financiering is het een optie om bijv. aan te sluiten bij een speeltuinvereniging. Wij vragen een bedrag van € 3000 t.b.v. kosten elektriciteit (indien niet via gemeente), vervanging lampen en eventueel ingeleend onderhoud voor de eerste 5 jaren. Dat komt neer op een bedrag van €600 per jaar. Wij vragen aan de bewoners van de GB-straat per jaar een bijdrage van €2 t.b.v. aanvulling budget speeltuin. Inkomsten per jaar van ca. € 400 Kosten totaal: €500 + €500 + €3000 = €4000 Optie verlichting 2– op zonne-energie - Een tijdslot op de verlichting - Bij de 'hoofdingang' 5x Prikkabel 10 meter 10 lampen met zonnepaneel en accu, ca. € 500 www.ledlampshopxl.nl - Bij het voetbalveldje 2 solar bouwlampen met sensor , ook ca. € 500 www.ledlampshopxl.nl waarbij het meest ideale zou zijn dat deze lampen op beweging aangaan, maar uiterlijk op de ingestelde tijd helemaal uit gaan. - In geval van zonne-energie zijn er geen kosten v.w.b. elektriciteit - Wel kan een extra zonnepaneel uitkomst bieden. Kosten ca. €1000 - Wij vragen een bedrag van € 2000 t.b.v. kosten vervanging lampen en eventueel ingeleend onderhoud voor de eerste 5 jaren. Dat komt neer op een bedrag van €400 per jaar. - Wij vragen aan de bewoners van de GB-straat per jaar een bijdrage van €1 t.b.v. aanvulling budget speeltuin. Inkomsten per jaar van ca. € 200 Kosten totaal: €500 + €500 + €1000 + €2000 = €4000 Het vervangen van lampen kan door een van de straatbewoners gedaan worden evenals het instellen van een tijdklok. Er kan een groepje bewoners aangewezen worden dat als aanspreekpunt kan dienen. Gespecialiseerder onderhoud zal ingeleend moeten worden.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • Monique de Raad

  Superleuk idee!!! Ik ben voor!

  Geen duimpje  | 
  0
  0
  Geen reacties
  • Fransien

   Dag Mirjam, fijn idee om ook in de avond lekker te kunnen komen spelen aan het Kooijkerplein! Fris en lekker in beweging. Ik woon wat verder (bij de Oostersluis), maar dan kom ik met mn kindjes gewoon met een eigen thermosfles thee en (chocolade)melk :-)

   Geen duimpje  | 
   0
   0
   Geen reacties
   Geen mijlpalen gedefiniëerd