Stem van Groningen

Ga terug

zandwegen in Noordlaren en Glimmen

ria rolf ria rolf  •  10-09-2020  •    9 opmerkingen  •  Groene Parel  • 

Monenteel is de snelheid voor verkeer nog steeds 60 km.op de zandwegen !! Het gevolg is bij droogte veel overlast van zandstuivingen, bij nat weer worden de wegen kapot gereden. Al vaker gemeld voorstel (zie o.a. ook natuurplatform drenstche aa en meerdere berichten van omwonenden naar de afdeling overlast van de gemeente groningen) om op deze wegen 30 km. in te voeren!!!!

Voor omwonenden, wandelaars, fietsers en de natuur aanmerkelijke  verbetering!!

Financieel is dit m.i. geen grote kostenpost; de borden 60 km. omruilen naar 30 km. borden.

Toelichting kosten

In overleg met de indiener is gekozen om dit idee uit te voeren als pilot. Er worden 30 km borden geplaatst en er worden snelheidsmetingen gedaan. De resultaten van deze pilot worden betrokken bij het te maken beleid voor zandwegen.


Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
  • wandelaar

    Het idee is gelijk aan dat van Ingrid Schenk, samenvoegen resp. samen beoordelen ligt m.i. voor de hand. De zandwegen dateren uit een tijd van voor gemotoriseerd verkeer en zijn daarvoor totaal ongeschikt. Tegelijk zijn ze kenmerkend voor de buitengebieden van de gemeente en daarmee historisch erfgoed. Dat verdient adequate bescherming. Over handhaving: "'kan niet' ligt op het kerkhof, 'wil niet' leeft nog"
    Marinus Brijker

    Geen reacties
Geen mijlpalen gedefiniëerd