Ga terug

De tafel van Haren

Hein Bloemink Hein Bloemink  •  10-09-2020  •  2 reacties  •  Groene Parel  • 

20200818_174557.jpg

Iedere maand staat de Tafel van Haren op een centrale plek in het dorp. Bijvoorbeeld in 't Clockhuys. Daar is een talkshow setting gecreëerd. Hetzij voor videoregistratie, hetzij voor audioregistratie.

Volgens een journalistieke formule wordt Haren de Krant gastheer van de Tafel van Haren en gaat in gesprek (interview) met gasten uit het lokale nieuws. Prikkelend. Kritisch. Optimistisch. De tafel fungeert als een podium op vier poten voor dorpelingen met grieven, initiatieven en visies. 

Het programma wordt live gestreamd en is daarna terug te vinden in de Tafelbibliotheek. 

Of het programma als video of radio wordt gestreamd is niet zo relevant en hangt vooral af van kosten. Radio is goedkoper dan video. 

Het project vraagt geen zendfrequentie. Het project vraagt een scherpe en onafhankelijke redactie. Ik zal graag de interviewer/presentator zijn.

Budget is nodig voor inhuur of aanschaf van bescheiden apparatuur en een 'tafel'.

Streamen via internet kost niets. Youtube is een optie. Haren de Krant zorgt voor publicitaire ondersteuning en crossmediale aandacht. De redactie zal geen moeite hebben om interessante gasten aan tafel te krijgen en smaakmakende Harense thema's aan te roeren.  

Samenspel met OOG is denkbaar maar geen must.

Hein Bloemink

Idee ingediend door: haren de krant

Waarom zijn dit de kosten?

Dit is een nieuwe manier voor inwoners om samen online het gesprek te voeren. De gasten krijgen een podium om in gesprek te gaan over het lokale nieuws. Het bedrag is voor om een start te maken voor deze livestreams.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • Inez Hopkes

  Ik heb geen idee hoeveel mensen zouden luisteren naar de uitzending zoals die is geformuleerd in dit voorstel. Maar ik heb wel het idee dat de Harenaars 'bijeen gehouden' willen worden door een of meer media die aandacht geven aan alleen het 'Harense'. Haren de Krant deed en doet daarvoor een goede eigen poging. Voorheen hadden we naast Haren de Krant ook het Harener Weekblad. Samen gaven die kranten info over het Harense. Het Harense nieuws dat voorheen door het vroegere 'good old' Harener Weekblad gebracht werd komt niet meer tot ons, het blad is te gronde gegaan. Het blad dat op dit moment die naam draagt vermeldt soms letterlijk geen enkel nieuwsfeit uit Haren, maar is gewoon de Groninger Gezinsbode. Ik denk dat er wel behoefte is aan een vast medium dat de ontwikkelingen, activiteiten en het op Haren en Harenaren toegespitste nieuws brengt. Een gestreamd programma is misschien een idee, is daar misschien(interactieve) website aan te koppelen?

  1 duimpje  | 
  1
  0
  Geen reacties
  • fourgreensisters

   Het idee spreekt mij aan Hein. Ik zou het heel mooi vinden wanneer in de 'studiosetting' ook ruimte is voor publiek: een soort Haren Draait Door- achtige opzet.

   Geen duimpje  | 
   0
   0
   Geen reacties
   Geen mijlpalen gedefiniëerd