Ga terug

Hondenpoepbak

John. John.  •  11-09-2020  •  1 reactie  •  Groene Parel  • 

Wij, maar tevens ook de meeste bewoners, zouden het een goed idee vinden om hondenpoepbakken te plaatsen op plekken waar er veel honden worden uitgelaten.

Waarom? Omdat er steeds vaker honden worden uitgelaten op speelvelden /trapveldjes waar kinderen proberen te spelen.

Bovendien bestaan deze hondenpoepbakken zo in de meeste "schone" dorpen en steden waar de hondenbezitsters de uitwerpselen in die bak deponeren.

Maar dat gebeurt in ons dorp dus nog niet helaas, met alle gevolgen van dien, veel stank en overlast, omdat kinderen er niet kunnen spelen.

Het gaat dus om het speelveld aan de Beukenlaan t/o de nummers 33 t/m 55, maar tegelijk ook aan de achterkant waar een brandgang loopt, daar worden ook honden uitgelaten.

wat de kosten betreft heb ik nagezien en komt op zo'n €300 p/st. Indien er 4 kunnen worden geplaatst komt dat neer op €1200. Is incl. het plaatsen door de Gemeente.

Locatie: Beukenlaan t/o 33 t/m 55. Er is tevens een grasveld voor de nummers 2 t/30 maar bij mijn weten worden juist daar geen honden uitgelaten.

Wat is de beoordeling van dit idee?

In Haren staan voldoende prullenbakken waar hondenbezitters het zakje hondenpoep in kunnen weggooien. Deze prullenbakken staan nog niet altijd op een logische plek, De gemeente haalt nu op sommige plekken waar de prullenbak weinig wordt gebruikt weg, deze worden teruggezet op plekken waar bijvoorbeeld meer mensen wandelen met hun hond. Daarom zijn aparte prullenbakken voor hondenpoep niet nodig.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • Hein Bloemink

  Het bijkomende voordeel van dit idee is dat de bakken ook een signaal afgeven aan hondenbezitters: gedraag je sociaal. De drempel wordt hoog om in de buurt van deze bakken je hond te laten poepen zonder het in de bak te deponeren. Het idee zou gemeentebreed kunnen worden opgepakt uit de inkomsten van hondenbelasting. De weerzin daartegen is groot omdat men niet ziet dat het geld wordt besteed aan het tegengaan van overlast door hondenpoep. Het zou leuk zijn als we de bakken kunnen laten ontwerpen door Harense creatieve geesten.

  Geen duimpje  | 
  0
  0
  Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd