Ga terug

De Koolmees

De Mikkelhorst De Mikkelhorst  •  16-09-2020  •  2 reacties  •  Groene Parel  • 

Vogelhuisje

"De Koolmees"

Zorgboerderij de Mikkelhorst produceert najaar 2020 in het kader van de dagbesteding voor haar deelnemers maximaal 200 kwalitatief hoogstaande vogelhuisjes (Koolmezen) om zo ook in 2021 een bijdrage te leveren aan het bestrijden van de eikenprocessierups. Het lijkt er op dat in 2020 het oprukken van de rups vertraagd is, maar juist dan is waakzaamheid geboden. Door juist nu 200 vogelhuisjes op strategische plekken in de Groene Parel (veel eikenbomen in de bebouwde omgeving) te plaatsen blijven we de eikenprocessierups voor! Het plaatsen van de huisjes bij particulieren in de dorpen zal door vrijwilligers gedaan worden. Om de huisjes strategisch te kunnen plaatsen zal deskundig advies van de gemeente Groningen worden ingewonnen.

Het mes snijdt in dit project aan meerdere kanten: nuttige dagbesteding voor de deelnemers van de Mikkelhorst en minder jeuk in de Groene Parel!

 

Projectvoorstel in de bijlage.....

Indiener: ecologische Zorgboerderij de Mikklehorst. Contactpersoon: Jan Hendrik Jansen, secretaris bestuur de Mikkelhorst: 06 18817779 j.h.jansenmb01@gemail.com//j.h.jansenmb@home.nl

Locatie: nvt: het project beslaat het hele Groene Parel gebied.

Idee ingediend door: ecologische zorgboerderij de Mikkelhorst

Waarom zijn dit de kosten?

Dit idee is samengevoegd met "Nestkasten voor mezen in eikenbomen in Glimmen e.o." Beide ideeën sluiten prachtig bij elkaar aan. Niet alleen bij de zorg om koolmezen een plek te geven, die de eikenprocessierups op het menu hebben staan. Het is ook een mooi plan om samen met de Mikkelhorst uit te voeren. Nadat de mezenkasten zijn gemaakt wordt samen met de gebiedsbeheerder gekeken waar de kasten in het gebied Haren een plekje gaan krijgen.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • AnnaM

  Wat een prachtig idee. Mwzenkasten zijn zeer zinvol en dan ook nog gemaakt door de mensen van de Mikkelhorst. Echt top!!!

  Geen duimpje  | 
  0
  0
  Geen reacties
  • fourgreensisters

   prachtig project: goed voor mens & milieu!

   Geen duimpje  | 
   0
   0
   Geen reacties
   • Gepubliceerd op 13-03-2021 Kind en volwassene hangen nestkastje op aan boom

    Zaterdagmorgen 13/03 heeft dorpswethouder Philip Broeksma samen met kinderen uit de wijk Oosterhaar de eerste mezenkasten opgehangen.

   • Gepubliceerd op 22-03-2021 Mees in nestkastje

    De mezen weten de nestkasten al te vinden!