Stem van Groningen

Ga terug

Kinderspeelplaats Hortus Haren

Vriendenvandehortus Vriendenvandehortus  •  21-09-2020  •    5 opmerkingen  •  Groene Parel  • 

Zand en waterspeelplaats wacht op plaatsing van waterspeelplaats toestellen.

 

De Hortus botanicus in Haren draagt, als Groene Parel bij uitstek, volop bij aan de waarden waarop volgens het Groenplan Vitamine G een gebied kan bijdragen aan de kwaliteit van de leefomgeving. Maar dan moet je er gebruik van kunnen maken. Met name voor ouders en grootouders met kleine kinderen was het lastig om volop te genieten van de Hortus. Een kinderspeelplaats voor de kleinsten draagt daar aan bij. Deze zand en waterspeelplaats wordt momenteel gerealiseerd, maar heeft nog geen sluitende begroting. Het zand gedeelte is al gereed en de waterspeelplaats toestellen geleverd, maar voor het daadwerkelijke plaatsten daarvan is een onvoorzien extra bedrag van 4000 euro nodig.

De Vereniging Vrienden van de Hortus wil de Hortus graag aantrekkelijker maken met een bijdrage aan de speelplaats.

Locatie: Al wandelend door de Hondsrugtuin kom je bij de zand en waterspeelplaats, deze is gelegen naast horeca gelegenheid 'de Plantage' in de Hortus

Idee ingediend door: Vereniging Vrienden van de Hortus 'Henricus Munting'

Toelichting kosten

Deze speeltuin is niet openbaar toegankelijk. Maar het idee heeft wel heel veel steun gekregen. Daarom is met de indiener van dit idee afgesproken dat zij gaan overleggen met het bestuur van de Hortus om te komen tot een tegenprestatie. Bijvoorbeeld door ouders met kinderen op een bepaald moment gratis toegang te geven. Hoe deze regeling er uit gaat zien is nu nog niet duidelijk, maar wordt besproken.


Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd