Stem van Groningen

Ga terug

Honden behendigheid speeltuin

Sarah-Marie Sarah-Marie  •  23-09-2020  •    17 opmerkingen  •  Groene Parel  • 

schets van hondenspeeltuin

Mijn idee; mijn idee voor het project de Groene Parel is om een honden behendigheid speeltuin te realiseren. 

Waarom; Een honden behendigheid speeltuin lijkt mij een super leuk idee omdat het heel leuk is voor honden en de baasjes. Bij een hondenbehendigheid speeltuin kunnen de honden en baasjes uit Haren en omstreken er met hun honden trainen. Dit vormt samen een band tussen het baasje en de hond. Het is ook erg goed voor de opvoeding van de hond, omdat de hond commando's van de baas moet opvolgen.

Voor wie; De honden behendigheid speeltuin is bedoeld voor iedereen die een hond heeft en het leuk lijkt om samen een parcours te lopen en zo plezier te hebben met zijn hond.

Hoe Lang; Het lijkt mij heel leuk dat de honden behendigheid speeltuin meerdere jaren blijft. Hier zouden goede materialen en toestellen aangeschaft voor moeten worden en een beschikbare plek voor meerdere jaren. 

Geld schatting; Een hondenspeeltuin zou ongeveer 3000 euro kosten aan toestellen, dit is inclusief; paaltjes, een tunnel, wipwap, hordes, tractor banden, schutting (soort van dak waar honden overheen kunnen), hondenpoepzakjes, prullenbak, bankjes en zand. 

Voor de kosten van het hek er om heen heb ik een offerte aangevraagd, dit zet ik erbij wanneer ik er meer over weet. Wat de plaatsing en onderhoudskosten zijn ben ik nog aan het onderzoeken, komt er ook zo spoedig mogelijk bij. 

Wat zou ik zelf doen om het idee te realiseren; Ik ga een onderzoek doen wat hondeneigenaren graag in de speeltuin willen zien. Als ik het project mag realiseren ga ik proberen geld op te halen. Ik bestel de toestellen en ik help met het plaatsen van de toestellen. Waar mogelijk zal ik zeker helpen in het onderhouden van de hondenspeeltuin (poepzakjes vervangen, troep opruimen, etc.) 

Over mij; Ik ben Sarah-Marie Weston, ik woon in Haren en ben 14 jaar oud. Ik heb een hond en heb met haar veel cursussen gevolgd, waaronder behendigheid cursussen. Ik ga graag naar honden speeltuinen en vind het jammer dat er nog geen in Haren is. 

Locatie: De plek die ik op het oog heb is dichtbij de Mikkelhorst, een zorgboerderij, ook is het dichtbij een kinderspeeltuin en ‘T Swieneparredies. Het is een heerlijke plek waar je vanuit de eventuele honden speeltuin ook kunt beginnen met een fijne wandeling door de natuur met je hond. De plek is ongeveer 500 m², het heeft bijna geheel water rondom en er staat een lantaarnpaal.

Toelichting kosten

Dit is een initiatief waarbij door de indiener al veel zaken heeft uitgezocht. Wij vinden het interessant om samen met de indiener te onderzoeken of dit idee uitgevoerd kan worden. Daarom hebben we besloten dit initiatief naar de stemronde te brengen als proef (Pilot). Er is een afspraak dat er in de gemeente één hondenspeeltuin is, deze is in het Stadspark. Omdat de nieuwe gemeente Groningen groter is dan voorheen, is er misschien plek voor een tweede hondenspeeltuin. Hiervoor is nog geen beleid gemaakt. Als er een tweede speeltuin voor honden komt moet wel goed besproken worden waarom we er nu een tweede speeltuin gaan maken en kunnen we dit misschien aanpassen in het huidige beleid. In de proef wordt samen met de indiener en buurtgenoten onder andere gekeken naar de locatie, bereikbaarheid, parkeermogelijkheid, ondergrond, veiligheid et cetera.


Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd