Ga terug

Haren, de Parel van het Noorden

Emile Koopmans Emile Koopmans  •  24-09-2020  •  Geen reacties  •  Groene Parel  • 

impressie van de Parel

Het is niet voor niks dat Haren wordt vergeleken met een parel. De mooiste, schoonste en groenste plek in het noorden is Haren. Het is een sieraad waar we graag mee willen pronken. Haren biedt zoveel, dat we er niet uitgepraat over raken. Daarom is het goed deze symboliek tastbaar te maken, door het plaatsen van een parel, dan kan iedereen daaraan dagelijks worden herinnerd.

Waar kun je dat beter laten zien dan op het moment van binnenkomst in Haren. Van alle kanten benader je Haren via een rotonde. We stellen voor de eerste parel te plaatsen op een van de drukste plekken van Haren, de rotonde komend vanaf de A28.

De rotondes in Haren zijn verdeeld onder de plaatselijke hoveniers. Zij onderhouden ze naar eigen inzicht en op eigen kosten, in ruil voor het plaatsen van hun naam. Het ontwerp voor het groen bepaalden zij zelf. Het toevoegen van een parel binnen hun concept is mogelijk. We hebben enkele hoveniers gepolst om de parel te plaatsen en zij waren enthousiast.

Het Dorpsfonds Haren is initiatiefnemer. In het kader van de Groene Parel dingt het fonds met dit idee mee naar een financiële bijdrage. Ook het Dorpsfonds zelf wil het project financieel ondersteunen. De verdeling is nader te bezien. Een parel kost naar schatting 15.000.

Idee ingediend door: Stichting Dorpsfonds Haren

Waarom zijn dit de kosten?

Hiervoor moet nog een concreet plan worden gemaakt, daarom gaat dit mee in de stemronde voor de ontwikkeling van het ontwerp.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd