Ga terug

Hondenpoep vrije omgeving Quintusschool

n.bos n.bos  •  25-09-2020  •  Geen reacties  •  Groene Parel  • 

Om de Quintusschool ligt veel groen, waar de kinderen van de school graag spelen. Helaas lopen er ook zeer regelmatig mensen met hun hond, waardoor er hondenpoep komt te liggen rondom de school. Dit is voor de kinderen erg vervelend. In de leerlingenraad van de school hebben de kinderen dit probleem als prioriteit aangegeven: hier moet wat aan gedaan worden.

Daarnaast lijkt het de kinderen leuk om een (groenten-) tuintje te realiseren, maar omdat er nogal eens jeugd om de school hangt durven we hier geen geld in te steken. Wanneer we een tuintje zouden kunnen afsluiten geeft dit wel mogelijkheden. Dus niet het hele plein afsluiten (want het is belangrijk voor de kinderen in Glimmen dat ze ook in de weekenden en vrije momenten gebruik kunnen maken van de toestellen op het schoolplein), maar een stuk van het groen om het schoolplein afbakenen voor een tuin.

Waarom zijn dit de kosten?

De indiener heeft twee ideeën aangeleverd. Het idee over de hondenoverlast gaat mee naar de stemronde. Naar het idee van het schooltuintje wordt later gekeken. Om iets te doen aan de hondenpoepoverlast wordt een tekenwedstrijd georganiseerd voor de kinderen op school. Van de tekeningen die daaruit worden geselecteerd worden 4 borden gemaakt die bij de school geplaatst worden.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd