Ga terug

Verbetering verkeersveiligheid dorpsleven Glimmen

Plaatselijk Belang Glimmen - Henk Niemeijer Plaatselijk Belang Glimmen - Henk Niemeijer  •  26-09-2020  •  2 reacties  •  Groene Parel  • 

Verbetering verkeersveiligheid

Doel Verbetering van de verkeersveiligheid in het dorp Glimmen door aanpak van gevaarlijke punten ten behoeve van alle verkeersdeelnemers met bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen, zoals schoolgaande kinderen en ouderen.

Knelpunt 1 Hard rijden

Voorstel 1 Bevordering snelheidsbegrenzing bij binnenkomst van het dorp over de Rijksstraatweg en de Parallelweg door te visualiseren dat men een levendig dorp binnenrijdt met veel schoolgaande kinderen. Markering dorpskern door plantenbakken aan de weg en de lantaarnpalen en attendering van schoolgaande jeugd door borden.

Knelpunt 2 Onveilig oversteken

Voorstel 2 Verbetering kruispunt Rijksstraatweg/Nieuwe Schoolweg/Nieuwe Kampsteeg door duidelijke attendering vooraf van de aanwezigheid van een zebrapad en aanleggen van een veilige oversteekplaats voor fietsers voorzien van een bord met overstekende schoolgaande kinderen.

Kostenraming Benodigd budget en financieringsbron gemeentelijke gelden in overleg met de gemeente.

Inzet dorpsbewoners Het voorstel is om met hulp van de gemeente samen met dorpsbewoners uitvoering te geven aan deze voorstellen voor verbetering van de verkeersveiligheid.

Initiatiefnemer Vereniging Plaatselijk Belang Glimmen

Locatie: Dorp Glimmen

Idee ingediend door: Vereniging Plaatselijk Belang Glimmen

Wat is de beoordeling van dit idee?

Dit idee bestaat uit twee voorstellen. Er is visueel weinig onderscheid op de Rijksstraatweg tussen binnen en buiten de bebouwde kom. Zowel aan de omgeving als aan het wegbeeld is niet goed te zien waar de komgrens is. Een aanpassing van de Parallelweg is al opgenomen in het uitvoeringsprogramma Verkeer 2021, inclusief het daarbij benodigde budget. Wat betreft het oversteken kan een mogelijk oplossing gevonden worden in het plaatsen van portalen boven de weg. Deze verduidelijken de oversteek en kunnen in het donker de plek ook beter verlichten. Hierover gaan we graag in 2021 met de indiener in gesprek.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • Cindy Renkema

  Goed idee, helemaal mee eens!

  1 duimpje  | 
  1
  0
  Geen reacties
  • van Halteren

   Heel goed idee! Misschien ook nog de oversteekplaats voor fietsers richting Appelbergen bij de Viaductweg veiliger maken en gewoon meer snelheidscontroles, omdat iedereen hier veel te hard rijdt!

   Geen duimpje  | 
   0
   0
   Geen reacties
   Geen mijlpalen gedefiniëerd