Ga terug

Huiskamer van het dorp

Stichting Dorpshuis De Hoeksteen Noordlaren Stichting Dorpshuis De Hoeksteen Noordlaren  •  26-09-2020  •  Geen reacties  •  Groene Parel  • 

Dorpshuis Noordlaren

Op een markante plaats in Noordlaren, tegenover de kerk en het haventje staat het dorpshuis De Hoeksteen. De Hoeksteen bestaat al 40 jaar en veel 'oude' en 'nieuwe' Noordlaarders komen er graag en hebben mooie herinneringen. Hier vinden talloze activiteiten plaats, zoals gymnastiek, yoga, kaarten, muziek en exposities, en bijeenkomsten van verenigingen.

Noordlaren kent vele huiskamers. Maar geen één is voor alle bewoners. Waar moet je heen voor een spontane ontmoeting met je buurtgenoten, waar je letterlijk en figuurlijk "op je sloffen" naartoe kunt lopen?

We missen een "huiskamer" voor oud én jong, waar je uit kunt zakken en je op je gemak kunt voelen. Op de zolder van het dorpshuis willen wij een huiskamer-/ biljart- annex ontmoetingsruimte realiseren, met WIFI- en video faciliteiten.

Een gezellige ruimte voor ongedwongen ontmoetingen op meerdere dagen in de week. Bijvoorbeeld om gewoon bij te praten, te biljarten, schaken, darten of de week door te nemen, of een videofim te kijken. Uit bewonersavonden kwam de wens daarvoor de zolder bruikbaar te maken. Dus wordt nu opgeruimd en geschilderd door vrijwilligers. Een begroting is beschikbaar.

Fase een is het inrichten van een multifunctionele huiskamer. Fase twee is het organiseren van activiteiten die inspirerend zijn, óók voor onze jonge dorpsbewoners in de middelbare school leeftijd. Het zou naar ons inzicht waardevol zijn om dit plan voor de "huiskamer van het dorp" te kunnen realiseren omdat het ook mogelijkheden biedt voor bezoekers uit omliggende dorpen.

Locatie: Lageweg 45A 9479PA Noordlaren

Idee ingediend door: Stichting Dorpshuis de Hoeksteen Noordlaren

Waarom zijn dit de kosten?

Dit idee sluit aan bij de recent vastgestelde accommodatienota, waarin we een inclusiever gebruik van de voorzieningen toejuichen. Het is een goede bijdrage aan de sociale basis in het dorp, een fijne leefomgeving en ontmoetingen. In overleg is gekozen voor een duurzame inrichting, waardoor de kosten lager zullen zijn.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd