Ga terug

Doorgeefwinkel voor meer duurzaamheid en doorgeven van spullen en geluk !

nina nina  •  27-09-2020  •    5 opmerkingen  •  Groene Parel  • 

Afdeling met spulletjes

Sinds 2 jaar is er een doorgeefwinkel in Haren, die met groot succes draait. Iedereen wordt er gelukkig van: de inbrengers, de vrijwilligers omdat ze zinvol bezig zijn en genieten van de leuke contacten, klanten omdat ze kwaliteit en gezelligheid krijgen voor weinig geld, trouwe bezoekers omdat ze ook terecht kunnen voor een praatje. De gemeenschap en het milieu omdat spullen een nieuw leven krijgen en niet weggegooid worden. De leefbaarheid is omhoog gegaan en er is een netwerk ontstaan rondom de doorgeefwinkel (in voormalige basisschool De Linde in Haren).

Waarom deze subiside?

De doorgeefwinkel kan maar tot en met februari blijven. Ze heeft al een circulair ecosysteem opgebouwd. Daarnaast doen we in Haren helaas een stap terug in recycling. Door de doorgeefwinkel te laten blijven zorgen we voor minstens 3 keer winnen:

- spullen krijgen een nieuwe eigenaar en er is minder belasting op het milieu

- er is een verbinding ontstaan tussen de buurtbewoners/Harenaren onderling en door 'gezien te worden"  draagt de doorgeefwinkel haar steentje bij tegen eenzaamheid

- iedereen wordt er gelukkiger van: alle betrokkenen, de wijk, het dorp, de gemeente en de lokale goede doelen

Wat vragen we?

1. Voor februari 2021 een ruimte waar we kunnen blijven en waar we vaken open kunnen zijn (nu maar 1 keer in de week open omdat we de locatie delen met een school). 

2. Een financiele bijdrage van 750,00 voor maken van een website en sociale media campagne

3. Hulp van de gemeente Groningen om onze plannen te ontwikkelen

We zijn een stichting in oprichting en kunnen alle professionele hulp gebruiken om uit te groeien tot een stabiele sociale groene parel. 

Locatie: Voormalig Obs de Linde

Idee ingediend door: Stichting Alle-Tijd in oprichting

Toelichting kosten

Met de indiener is afgesproken dat dit idee deels meegaat naar de stemronde. Er kan gestemd worden om de doorgeefwinkel te ondersteunen bij het ontwikkelen van een website. Daarnaast is de indiener met de gemeente in gesprek om te zoeken naar een geschikte plek voor de doorgeefwinkel.


Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd