Ga terug

Herinrichting vuilstort / strandbad Bouwerschapweg

Gebiedsteam Ten Boer Gebiedsteam Ten Boer  •  14-01-2022  •    6 opmerkingen  •  Woltersum  • 

Locatie voormalige vuilstort / strandbad

Proces

Afgelopen najaar (2021) is de sanering van de voormalige vuilstort opgeleverd. Al in 2018 hebben er gesprekken plaatsgevonden over wensen voor de nieuwe invulling van het terrein. Op basis hiervan heeft de gemeente 2 ontwerpen gemaakt en op 13 oktober gepresenteerd. Tijdens deze bijeenkomt bleken er aanvullende wensen en aandachtspunten te zijn. Aan de hand van deze punten en extra gesprekken met aangrenzende bewoners zijn we tot 1 nieuw ontwerp gekomen. Waarin we aandacht geven aan het verhaal van de plek; de strijd tegen de vuilstort en een herinnering aan het strandbad. De inrichting is niet alleen als beleving voor de mens, maar vormt ook een stapsteen voor de biodiversiteit.

 

Het ontwerp

Het ontwerp is gebaseerd op de inrichting van het voormalige Strandbad. De contouren van het bad worden duidelijk aan de hand van een verlaging op de plek waar vroeger de waterbassins hebben gelegen. Het halfverharde belevingspad versterkt deze contouren. Ze liggen op de plek waar vroeger de toegangswegen tot de kleedkamers en het zwembad lagen. In het midden wordt de verlaging wordt doorkruist met een steiger. Deze steiger maakte een scheiding tussen het diepe en het ondiepe bassin. Nu vormt het een vlonderpad door de bloemrijke velden die in de verlaging groeien. Deze bloeien hoger dan het omliggende grasmengsel. Hiermee wordt het voormalige strandbad extra benadrukt en waan je door een zee van bloemen vanaf de steiger.

Informatiebord

Bij de ingang staat het verhaal van het strandbad en de vuilstort omschreven op een mooi vormgegeven informatie bord. Dit bord wordt gemaakt met verhalen uit de buurt, waarop het verhaal van de plek en de strijd om de sanering van de vuilstort wordt gememoreerd. Heeft u nog verhalen over deze plek die gedeeld kunnen worden? Of foto’s en anzichtkaarten? Of heeft u ideeen over het informatie bord? Laat het hieronder weten in de reacties of stuur een email naar roelke.nienhuis@groningen.nl. We komen graag met u in contact!

 

Reageren op het ontwerp

Binnen de huidige coronamaatregelen kunnen we helaas nog geen volgende bewonersavond organiseren om het ontwerp aan jullie te laten zien. We maken daarom gebruik van dit platform, de Stem van Woltersum. Tot en met 31 januari is het mogelijk om op dit ontwerp te reageren. Hierna zullen alle reacties geinventariseerd worden en zal het definitieve ontwerp wederom op de Stem geplaatst worden. Het ontwerp is ook te bekijken in het Dorpshuis. De uitvoering van de herinrichting zal dit voorjaar plaatsvinden. 

We zijn heel benieuwd wat u van dit ontwerp vindt. U kunt hieronder een reactie achterlaten of deze via de mail sturen naar roelke.nienhuis@groningen.nl 

Bestanden (3)

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
  • Laurens

    Mooi ontwerp.
    Suggestie: Langs de contouren nog een rand stuiken als scheiding tussen het Nectarmengsel en het weiland als beschutte overgang.
    Laurens Mengerink.

    2 stemmen  | 
    2
    0
    Geen reacties
    • Addie en Irene Dost

      Wij vinden het een prima ontwerp.
      Zou mooi zijn als de uitkijk in de vorm van een duikplank nog kan worden gerealiseerd. Mvg. Addie en Irene Dost.

      2 stemmen  | 
      2
      0
      Geen reacties
      • Betty

        Mooi ontwerp, gifbult hoeft voor mij niet genoemd worden.

        1 stem  | 
        1
        0
        Geen reacties
        • Klaaske Lalkens

          Mooi ontwerp, kleurrijk, straalt rust uit en eenvoud. Open landschap blijft behouden. Mooi ook dat er een vrijwaringszone komt. De contouren zijn belijnd. Informatiebord met doorkijk spreekt zeker aan. Een duidelijke historische foto zou ook mooi zijn. Duikplank als uitkijktoren? Denk ook aan weerbestendigheid van de materialen. Zover ik weet, als het ontwerp wordt uitgevoerd dat het ook wordt meegenomen in het onderhoudsplan van Groningen.

          Geen stemmen  | 
          0
          0
          Geen reacties
          • Nico Bos

            Ziet er mooi uit. Wat lage struiken eromheen geven de contouren inderdaad nog mooier weer

            Geen stemmen  | 
            0
            0
            Geen reacties
            • Jan Tebbens

              Prachtig plan, complimenten. Goede suggestie van Laurens om ook wat struiken toe te voegen. Je wilt het open karakter niet aantasten dus dan zouden het wel lage struiken moeten zijn.

              Geen stemmen  | 
              0
              0
              Geen reacties
              Geen mijlpalen gedefiniëerd