Ga terug

Outdoor gym Gravenburg

Steven Roest Steven Roest  •  29-05-2023  •  Geen reacties  •  Sport en bewegen  • 

Voorbeeld van de buitengym

Aanleg van een toegankelijke outdoor gym in de wijk Gravenburg, die uitdaging biedt aan beginnende en gevorderde sporters, en verbinding brengt in de wijk. Met deze bijdrage uit de burgerbegroting kunnen wij onze plannen uitvoeren!

Voor een uitwerking van het plan verwijzen wij u graag naar het bijgevoegde projectplan. We zijn al enige tijd bezig met dit plan en hebben al een deel van de financiering rond. Hieronder in het kort een inleiding en onze doelstellingen. 

Wij zijn van mening dat door de pandemie nog maar eens duidelijk is geworden hoe belangrijk gezond leven is. Sporten is daar een belangrijk onderdeel van. Daarnaast is ook gebleken dat buitensporten om meerdere redenen goed is voor de gezondheid. Dit heeft ons aan het denken gezet en hoe mooi zou het zijn als we het buitensporten nog meer kunnen stimuleren op een laagdrempelige manier, namelijk buitensporten in je eigen wijk. Je kunt er lopend of op de fiets naar toe! 

Er wordt in de wijk al veel gewandeld, gefietst en hardgelopen. Met de outdoor gym willen we ons met name richten op het onderdeel krachttraining, wat ons een mooie aanvulling lijkt. Ons plan gaat uit van een toegankelijke en laagdrempelige outdoor gym die voldoende uitdaging biedt, zodat zowel de beginnende als de gevorderde sporters er gebruik van kunnen en willen maken. Daarnaast kan de outdoor gym een bijdrage leveren aan de saamhorigheid en integratie van de Oekraïense vluchtelingen in de wijk, sporten is voor iedereen!

Qua financiering zijn we al hard op weg met bronnen anders dan Sterk Hoogkerk. Als wij vanuit Sterk Hoogkerk EUR 20.000,= zouden krijgen, verwachten wij rond oktober de financiering helemaal rond te hebben en in het begin van 2024 de Gym te hebben gerealiseerd.

Het hoofddoel van dit plan is het realiseren van een toegankelijke outdoor gym in de wijk Gravenburg. Verder verwachten we dat de Outdoor Gym Gravenburg bijdraagt aan de volgende doelen:

  • Motiveren en stimuleren om te gaan sporten.
  • Het bieden van sportfaciliteiten dichtbij huis.
  • Sociale interactie in de wijk, voor zowel huidige bewoners als de Oekraïense vluchtelingen
  • Aantrekkingskracht voor jeugd/jongvolwassenen om ook gebruik te maken van de outdoor gym.
  • Sportfaciliteiten die gebruikt kunnen worden door buitensport trainers (bijv. bootcamp).
  • Samenwerking met de scholen CBS Aquamarijn en OBS De Feniks.

Locatie: De beoogde locatie ligt ten zuiden van het voetbalveld nabij het schoolgebouw aan Maresiusstraat 22, 9746 BJ, Groningen. Deze locatie maakt de outdoor gym erg toegankelijk. Het ligt op de route van veel hardlooprondjes en is goed bereikbaar, ook voor bewoners uit de Held en omstreken.

Idee ingediend door: Stichting Gravenburg in beweging

Wat is de beoordeling van dit idee?

Dit idee kan in stemming worden gebracht. Met de gewenste bijdrage kan deze voorziening uitgevoerd worden. Er zijn zoals het nu lijkt geen belemmeringen op de gewenste locatie. 

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd